De grootste camperclub van Europa

Organisatie

NKC is een vereniging met een enthousiast team van ongeveer 75 medewerkers en zo’n 430 vrijwilligers, die samen zorgen voor inspiratie en belangenbehartiging voor de camperaars. NKC kent drie organen, ieder belast met een eigen unieke rol in het bestuurlijk proces van de vereniging. De dagelijkse leiding is in handen van de directeur-bestuurder, die op zijn beurt verantwoording aflegt aan de raad van toezicht. De gekozen ledenraad functioneert als de algemene ledenvergadering van de vereniging.

Dit zijn de plannen voor 2024

Ontdek de thema’s waar wij voor alle camperaars in het algemeen, en onze leden in het bijzonder, op focussen.

illustratie rijdende camper

Vrijwilligers

De vrijwilligers van NKC zorgen ervoor dat het DNA van de vereniging gewaarborgd blijft. Deze bedreven camperaars zijn ingedeeld in de onderstaande verbanden. Een aantal vrijwilligers heeft zich zó ingezet, dat de vereniging hen heeft gedecoreerd.

Projectbureau camperplaatsen

De camperplaatsspecialisten onderhouden contacten met recreatieondernemers en regionale overheden ter ontwikkeling van camperplaatsen. Ook onderhoudt het Projectbureau camperplaatsen contacten met onder meer de middenstand en startende ondernemers om Nederland campervriendelijker te maken.
Kantoorcoördinator: Roland de Jong 

Projectgroep Campercontact

Vrijwillige moderatoren en een kantoor­coördinator beheren de website www.campercontact.com. Zij zijn verantwoordelijk voor het actueel houden van de informatie. De moderator werkt thuis, vanachter de computer en krijgt een gebied toegewezen waar hij/zij affiniteit mee heeft.
Kantoorcoördinator: Martine Werensteijn (Campercontact).

Beursvrijwilligers

NKC staat jaarlijks op diverse beurzen en dealershows, waarbij de dealer de camper promoot en onze vereniging het camperen, een ideale combinatie. De beursvrijwilliger heeft als taak het camperen te promoten en NKC te vertegenwoordigen.
Kantoorcoördinator: Anna Holtmanns (Beurs- Eventmanager).

Presentatoren

Om de camperaar optimaal te informeren en inspireren, houdt de NKC in toenemende mate presentaties op beurzen, bij bedrijven en tijdens evenementen. De onderwerpen variëren van techniek in de camper en het beladen van de camper tot gas in de camper en camperen voor beginners. Door ervaren camperaars, voor de minder ervaren camperaars.
Kantoorcoördinator: Anna Holtmanns (Beurs- Eventmanager).

Redactie Kampeerauto

De redactie van de NKC bestaat uit een team vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat het ledenmagazine Kampeerauto 9 keer per jaar verschijnt. De Kampeerautoredacteur is geïnteresseerd in alles wat met de camper te maken heeft, zowel qua uitvoering van de wagens als technisch en/of is gespecialiseerd in het schrijven over het reizen met de camper.
Kantoorcoördinator: Léon Geuijen (teamleider communicatie).

Reisbegeleiders & assistent-reisbegeleiders

Jaarlijks organiseert de NKC zo’n 65 groepsreizen naar diverse bestemmingen binnen en buiten Europa. De voorbereiding en begeleiding gebeurt door vrijwillige reisbegeleiders. Assistent-reisbegeleiders ondersteunen de reisbegeleiders tijdens de uitvoering van de reis en nemen de taken van de reisbegeleiders, indien noodzakelijk, over.
Kantoorcoördinator: Melissa Budding (medewerker reizen en evenementen en coördinator reisbegeleiders).

Projectgroep evenementen

De coördinatoren stellen jaarlijks met hun team het evenementenprogramma samen. Deze wordt gepubliceerd op de website. Afstemming over het beleid en de activiteiten van alle evenemententeams is landelijk. De activiteiten van alle evenemententeams vallen onder de directe verantwoordelijkheid van de kantoorcoördinator.

Belangrijke documenten

Wil je nog meer weten over de organisatie? Lees dan ook een aantal belangrijke verenigingsdocumenten.

Deel artikel