Keuze lidmaatschap

Bij de NKC bepaal je zelf een deel van de invulling van je lidmaatschap. Voor 2023 kun je kiezen uit drie verschillende lidmaatschapspakketten: Lidmaatschap Basis, Lidmaatschap Standaard A of Standaard B.

Welk lidmaatschap past bij jou?

Je kunt kiezen uit drie verschillende lidmaatschapspakketten met elk een eigen invulling en prijs per jaar. Een groot deel van de invulling van het lidmaatschap is voor iedereen gelijk, maar juist in de zoektocht naar mooie overnachtingsplekken, kun je je eigen keuze maken. We helpen je graag bij je keuze:

Lidmaatschap Basis

Vrijheid betekent voor jou als camperaar dat je geen papieren gidsen gebruikt om camperplaatsen te zoeken. De app Campercontact met meer dan 38.000+ camperplaatsen en campings is jouw beste vriend op reis. Je kampeert vooral op camperplaatsen in het hoogseizoen, de ACSI-kortingspas is voor jou daarom niet relevant. Jij hebt met Campercontact alle camperlocaties binnen handbereik. Daarmee is Lidmaatschap Basis de meest duurzame lidmaatschap van de NKC. Past dit bij jou? Kies dan het lidmaatschap Basis (€ 61,50 per jaar).

 
Lidmaatschap Standaard A

Je reist veel in het voor- en naseizoen. Je staat graag op campings, dus je kunt een kortingspas voor deze periodes goed gebruiken. Met de ACSI CampingCard-gids (twee delen) in dit lidmaatschap kun je de campings terugzoeken op papier, de gids bevat ruim 3.000 campings in 21 landen. Wanneer je op camperplaatsen overnacht, gebruik je de app Campercontact. Past dit bij jouw manier van reizen? Kies dan het Standaard A lidmaatschap (€ 68,50 per jaar).

 

Lidmaatschap Standaard B

Je houdt van gemoedelijke kleine campings en reist veel in het voor- en naseizoen. Je kunt de ACSI-kortingspas dus goed gebruiken. In gids Klein & Fijn Kamperen staan 2.000 kleine kampeerterreinen in 26 landen. Wanneer je een camperplaats zoekt, gebruik je de app Campercontact. Past dit bij jou? Kies dan het Standaard B lidmaatschap (€ 68,50 per jaar).

Daarnaast ontvang je ook:

Gratis advies en voorlichting technisch, juridisch, wet- en regelgeving.

Belangenbehartiging voor camperaars.

En profiteer je van vele leuke acties en ledenvoordeel ​o.a. korting op overtochten, onderhoud, camperaccessoires en toegang op beurzen. Ook ontvang je gratis toegang tot de leeromgeving voor het C1-rijbewijs.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over het lidmaatschap? Kijk dan eerst even bij de veelgestelde vragen, wellicht staat jouw vraag er wel tussen.

Veelgestelde vragen lidmaatschap
 • Waarom veranderen de prijzen van het lidmaatschap?

  Als gevolg van inflatie stijgen prijzen van producten en diensten ieder jaar een beetje. Dit geldt ook voor de activiteiten en bedrijfsvoering van de NKC. Denk bijvoorbeeld aan prijsstijgingen op het gebied van papier-, druk- en verzendkosten. Om onze leden dezelfde kwaliteit te kunnen blijven garanderen voeren we een inflatiecorrectie op de jaartarieven van onze lidmaatschapspakketten door. We zijn blij dat we deze tariefwijziging qua percentages significant lager hebben kunnen houden dan het inflatiecijfer in Nederland.

 • Hoe kan ik mijn lidmaatschap wijzigen?

  Wil je het type lidmaatschap wijzigen voor volgend jaar? Ook dit kan via Mijn NKC. Klik hiervoor op ‘Wijzig lidmaatschap’, vink het gewenste lidmaatschap aan en kies voor ‘Opslaan’. Doe dit vóór 1 november van dit jaar. Alleen dan kunnen wij tijdig en volledig zorgen voor voldoende ACSI-producten die onderdeel zijn van een aantal lidmaatschapspakketten. Twijfel je welk lidmaatschap het beste bij je past? Kijk dan hier voor de drie verschillende lidmaatschapspakketten.

 • Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

  In Mijn NKC kun je een adres-, e-mail- of telefoonnummerwijziging doorgeven door ‘Mijn gegevens inzien/wijzigen’ te selecteren. Wis de oude gegevens en vul vervolgens de nieuwe gegevens in. Kies voor ‘Opslaan’ om de wijziging te verzenden. Aansluitend ontvang je een e-mail ter bevestiging. Voor gegevens die niet via Mijn NKC gewijzigd kunnen worden, kun je gebruik maken van ons contactformulier.

 • Wat zijn de voordelen van het NKC-lidmaatschap?

  De NKC is de grootste camperclub van Europa en hét inspiratie- en expertplatform voor de camperaar.  Dit zijn de voordelen van het lidmaatschap:

  • Een gratis welkomstbox met o.a. het camperhandboek.
  • Jaarabonnement op Magazine Kampeerauto (print en digitaal) boordevol inspiratie, informatie en camper gerelateerd nieuws (t.w.v. € 54,00).
  • Gratis advies en voorlichting van de experts van de NKC: technisch advies, juridisch advies en alles rondom wet- en regelgeving.
  • Gratis actuele informatie over camperplaatsen en campings via de app Campercontact (t.w.v. € 9,99 per jaar).
  • Belangenbehartiging van en voor camperaars.
  • Veel kortingen en voordelen met de NKC/CCI-combicard (t.w.v. € 7,50).
  • Korting bij diverse ACSI-campings met de ACSI Campingcard (enkel bij lidmaatschap Standaard A of B).
  • Ledenvoordeel, met vele kortingen op camper gerelateerde artikelen bij onze partners zoals overtochten, camperaccessoires, fietsen, rijvaardigheidscursussen en nog veel meer!

  Word nu lid van de NKC.

 • Wat doet de NKC om het lidmaatschap te verduurzamen?

  De NKC zet zich met het duurzaamheidsprogramma Beter op reis in om een bijdrage te leveren aan een groen en gezond camperklimaat. Hiervoor worden op bedrijfs- (intern) en brancheniveau (extern) verschillende activiteiten geïnitieerd. Naast dat stukje bewustwording, informeren en inspireren we camperaars actief om duurzame alternatieven te stimuleren. In dat kader lanceerden we in 2022 de eerste CO2-calculator voor camperaars en een NKC-bos om de uitstoot van onze camperreizen op te vangen. Want door vandaag schoner te rijden en milieubewuster te camperen maken we aan het eind van de rit samen het verschil voor de generatie camperaars van morgen. Voor wat betreft het lidmaatschap zijn we met ACSI de mogelijkheden aan het verkennen om de papieren gidsen en de kortingskaart die daar onderdeel van is te digitaliseren.

 • Hoe kan ik inloggen op nkc.nl?

  Voor de Mijn NKC-omgeving en voor Campercontact werken we met dezelfde login, zodat je moeiteloos van NKC-producten gebruik kunt maken. Dit geldt voor het boeken van reizen, events en academy-activiteiten.

  Let op! Gebruik voor zowel nkc.nl als op Campercontact hetzelfde e-mailadres, het e-mailadres dat binnen je NKC-lidmaatschap bekend is. Dat e-mailadres is gekoppeld aan je lidnummer, zodat we jou herkennen als NKC-lid. Hierdoor krijg je bijv. automatisch toegang tot de PRO-versie van Campercontact en de vele ledenvoordelen.

 • Wanneer kan ik de ACSI-gidsen verwachten?

  Ben je net lid geworden dan ontvang je de ACSI-gidsen in de NKC-welkomstbox. Daarna worden nieuwe ACSI-gidsen jaarlijks in december verzonden. Eerder verzenden is niet mogelijk vanwege de levertijden van ACSI.

 • Hoe kan ik mijn contributie betalen?

  Jaarlijks ontvang je in december de contributiefactuur per e-mail. Hierin tref je een iDeal-link aan waarmee je de contributie eenvoudig kunt betalen. Kun je geen gebruik maken van de iDeal-link of ontvang je de factuur nog per post, dan kun je zelf het bedrag overmaken via internetbankieren. Het IBAN-rekeningnummer van de NKC is NL27INGB0003704837. De BIC code is INGBNL2A (enkel voor buitenlandse leden). Ontvang je de facturen nog per post en wil je dit liever digitaal? Geef dit dan samen met je e-mailadres door aan ons via het contactformulier.

 • Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

  Wij vinden het jammer dat je erover nadenkt om het NKC lidmaatschap stop te zetten. Je kunt dit aan ons doorgeven via Mijn NKC. Hierna krijg je per e-mail een bevestiging toegestuurd. Het NKC-lidmaatschap loopt van 1 januari t/m 31 december en kan niet tussentijds worden beëindigd. Opzeggingen dienen binnen te zijn vóór 1 november. Betreft het een overlijden, neem dan even contact met ons op.

 • Moet ik lid worden van de NKC als ik een verzekering afsluit?

  Het kunnen afsluiten van verzekeringen bij de NKC is één van de vele ledenvoordelen. Je moet dus lid zijn om een verzekering te kunnen afsluiten. Ben je nog geen lid en wil je een verzekering afsluiten? Dit kan tijdens de verzekeringsaanvraag. Je hoeft zo nergens op te wachten. Houd er wel rekening mee dat je via die weg alleen kunt kiezen voor Lidmaatschap Basis. Wil je er ACSI-gidsen bij, dan kun je het beste lid worden via het aanvraagformulier Lidmaatschap. Dit kun je vóór of na je verzekeringsaanvraag invullen. Je wordt nooit dubbel lid, daar zorgen wij voor!

}