Keuze lidmaatschap

Bij de NKC bepaal je zelf een deel van de invulling van je lidmaatschap. Voor komend jaar kun je kiezen uit drie verschillende lidmaatschapspakketten: Lidmaatschap Basis, Lidmaatschap Standaard A of B en Lidmaatschap Plus.

 

Welk lidmaatschap past bij jou?

Je kunt kiezen uit drie verschillende lidmaatschapspakketten met elk een eigen invulling en prijs per jaar. Een groot deel van de invulling van het lidmaatschap is voor iedereen gelijk, maar juist in de zoektocht naar mooie overnachtingsplekken, kun je nu je eigen keuze maken. We helpen je graag bij je keuze:

Lidmaatschap Basis

Vrijheid betekent voor jou als camperaar dat je geen papieren gidsen gebruikt om camperplaatsen te zoeken. De app Campercontact met meer dan 30 duizend camperplaatsen en campings is jouw beste vriend op reis. Je kampeert zelden op campings en eigenlijk nooit in het laagseizoen, de ACSI-kortingspas is voor jou niet relevant. Jij hebt met Campercontact alle camperlocaties binnen handbereik. Past dit bij jou? Kies dan het lidmaatschap Basis (Nu tijdelijk vanwege ons 45-jarig bestaan van € 59,- voor 45,- per jaar).

Inclusief:

 • 9 x magazine Kampeerauto
 • NKC/CCI-combicard
 • App Campercontact
 • Inspiratiegids leukste camperplaatsen
 • Juridische helpdesk
 • Technisch advies
 • Ledenvoordeel

 

Lidmaatschap Standaard

Het lidmaatschap Standaard is inclusief alle voordelen van het lidmaatschap Basis met daarnaast de ACSI-kortingskaart en nog een keuze in een kampeergids.

Lidmaatschap Standaard A - Je reist veel in het voor- en naseizoen. Je staat graag op campings, dus je kunt een kortingspas voor deze periodes goed gebruiken. Met de ACSI CampingCard-gids (twee delen) in dit lidmaatschap kun je de campings terugzoeken op papier, de gids bevat ruim 3.000 campings in 21 landen. Wanneer je op camperplaatsen overnacht, gebruik je de app Campercontact. Past dit bij jouw manier van reizen? Kies dan het Standaard A lidmaatschap (€ 64,- per jaar).

 

Lidmaatschap Standaard B - Je houdt van gemoedelijke kleine campings en reist veel in het voor- en naseizoen. Je kunt de ACSI-kortingspas dus goed gebruiken. In gids Klein & Fijn Kamperen staan 2.000 kleine kampeerterreinen in 26 landen. Wanneer je een camperplaats zoekt, gebruik je de app Campercontact. Past dit bij jou? Kies dan het Standaard B lidmaatschap (€ 64,- per jaar).

Lidmaatschap Plus

Het lidmaatschap Standaard is inclusief alle voordelen van het lidmaatschap Basis. Als camperaar betekent vrijheid voor jou dat je de keuze hebt uit een breed scala aan producten. Je profiteert van de ACSI-kortingskaart op campings in het laagseizoen, je gebruikt de NKC / ACSI Campingcard en Camperplaatsengids (twee delen) met daarin 9.000 camperplaatsen en 3.000 campings met korting, en daarnaast gebruik je ook de app Campercontact voor de meest accurate informatie.
Past dit bij jouw manier van reizen? Kies dan het lidmaatschap Plus (€ 70,- per jaar).

 

Ik ben lid en wil wisselen 

Wil je het type lidmaatschap wijzigen voor volgend jaar? Dat kan via Mijn NKC. Vink het gewenste lidmaatschap aan en klik op ‘Opslaan’. Doe dit vóór 1 november van dit jaar. Alleen dan kunnen wij tijdig en volledig zorgen voor voldoende ACSI-producten die onderdeel zijn van een aantal lidmaatschapspakketten. 

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over het lidmaatschap op maat? Kijk dan eerst even bij de veelgestelde vragen, wellicht staat jouw vraag er wel tussen.

Veelgestelde vragen lidmaatschap
 • Wanneer kan ik de ACSI-gidsen verwachten?

  Ben je net lid geworden dan ontvang je de ACSI-gidsen in de NKC-welkomstbox. Daarna worden nieuwe ACSI-gidsen jaarlijks in december verzonden. Eerder verzenden is niet mogelijk vanwege de levertijden van ACSI. Heb je nu een lidmaatschap Basis, maar wil je vanaf volgend jaar ook ACSI-gidsen ontvangen? Vanaf 1 februari 2022 kun je eenvoudig je lidmaatschap voor 2023 wijzigen in Mijn NKC.

 • Hoe kan ik mijn contributie betalen?

  Jaarlijks ontvang je in december de contributiefactuur per e-mail. Hierin tref je een iDeal-link aan waarmee je de contributie eenvoudig kunt betalen. Kun je geen gebruik maken van de iDeal-link of ontvang je de factuur nog per post, dan kun je zelf het bedrag overmaken via internetbankieren. Het IBAN-rekeningnummer van de NKC is NL27INGB0003704837. De BIC code is INGBNL2A (enkel voor buitenlandse leden). Ontvang je de facturen nog per post en wil je dit liever digitaal? Geef dit dan samen met je e-mailadres door aan ons via het contactformulier.

 • Wat zijn de voordelen van het NKC-lidmaatschap?

  De NKC is de grootste camperclub van Europa en hét inspiratie- en expertplatform voor de camperaar.  Dit zijn de voordelen van het lidmaatschap:

  • Een gratis welkomstbox (t.w.v. € 49,95) met o.a. het camperhandboek.
  • Negen keer per jaar het magazine Kampeerauto (print en digitaal) boordevol inspiratie, informatie en camper gerelateerd nieuws (t.w.v. € 58,50).
  • Advies en voorlichting van de experts van de NKC: technisch advies, juridisch advies en alles rondom wet- en regelgeving.
  • Gratis actuele informatie over camperplaatsen en campings via de app Campercontact (t.w.v. € 5,99 per jaar).
  • Belangenbehartiging van en voor camperaars.
  • Veel kortingen en voordelen met de NKC/CCI-combicard (t.w.v. € 7,50).
  • Korting bij diverse ACSI-campings met de ACSI Campingcard (enkel bij lidmaatschap Standaard A, B of Plus).
  • Ledenvoordeel, met kortingen op campergerelateerde artikelen bij onze partners zoals overtochten, camperaccessoires, fietsen, rijvaardigheidscursussen en nog veel meer!

  Word nu lid van de NKC.

 • Moet ik lid worden van de NKC als ik een verzekering afsluit?

  Het kunnen afsluiten van verzekeringen bij de NKC is één van de vele ledenvoordelen. Je moet dus lid zijn om een verzekering te kunnen afsluiten. Ben je nog geen lid en wil je een verzekering afsluiten? Dit kan tijdens de verzekeringsaanvraag. Je hoeft zo nergens op te wachten. Houd er wel rekening mee dat je via die weg alleen kunt kiezen voor Lidmaatschap Basis. Wil je er ACSI-gidsen bij, dan kun je het beste lid worden via het aanvraagformulier Lidmaatschap. Dit kun je vóór of na je verzekeringsaanvraag invullen. Je wordt nooit dubbel lid, daar zorgen wij voor!

 • Kan ik een lidmaatschap cadeau geven?

  Dat is zeker mogelijk! Je kunt op elk moment van het jaar een NKC-lidmaatschap cadeau geven, een uniek cadeau voor elke camperliefhebber! Omdat een lidmaatschap per kalenderjaar loopt, wordt de contributie naar rato berekend. Op het einde van het kalenderjaar wordt het cadeaulidmaatschap automatisch beëindigd. Voor eventuele voortzetting zullen wij de ontvanger tijdig aanschrijven. Je kiest er zelf voor of het welkomstpakket rechtstreeks naar de ontvanger gestuurd mag worden of eerst naar jezelf om als cadeau te overhandigen. Vul dit formulier in om een cadeaulidmaatschap aan te vragen.

 • Wat betekent ‘lid maakt lid’?

  Heeft een bestaand lid je enthousiast gemaakt over de NKC? Dan kun je dit melden op het aanmeldformulier onder ‘lid maakt lid’. Deze persoon krijgt dan als bedankje van ons een mooi NKC-picknickkleed toegestuurd! Het picknickkleed is uniek en alleen verkrijgbaar via deze actie. 

 • Hoe kan ik mijn gegevens of type lidmaatschap wijzigen?

  In Mijn NKC kun je een adres-, e-mail- of telefoonnummerwijziging doorgeven door ‘Mijn gegevens inzien/wijzigen’ te selecteren. Wis de oude gegevens en vul vervolgens de nieuwe gegevens in. Kies voor ‘Opslaan’ om de wijziging te verzenden. Aansluitend ontvang je een e-mail ter bevestiging. Wil je het type lidmaatschap wijzigen voor volgend jaar? Ook dit kan via Mijn NKC. Klik hiervoor op ‘Wijzig lidmaatschap’, vink het gewenste lidmaatschap aan en kies voor ‘Opslaan’. Doe dit vóór 1 november van dit jaar. Alleen dan kunnen wij tijdig en volledig zorgen voor voldoende ACSI-producten die onderdeel zijn van een aantal lidmaatschapspakketten. Voor gegevens die niet via Mijn NKC gewijzigd kunnen worden, kun je gebruik maken van ons contactformulier.

   

   

 • Waar kan ik mijn lidmaatschapsnummer vinden?

  Je kunt het lidmaatschapsnummer op verschillende plaatsen terugvinden:

  • Op de voorkant van je ledenpas, de Campingcard International, bij member
  • Op de welkomstbrief
  • Op elke factuur
  • Als je inlogt op Mijn NKC, onder ‘Mijn gegevens inzien/wijzigen’
 • Is de looptijd van de NKC/CCI-combicard hetzelfde als de looptijd van het lidmaatschap?

  Nee, het NKC-lidmaatschap loopt per kalenderjaar (1 januari t/m 31 december), terwijl de NKC/CCI-combicard geldig is van 1 maart tot en met 31 maart van het daaropvolgende jaar. We hebben hiervoor gekozen om camperaars die gaan overwinteren, de gelegenheid te bieden de NKC/CCI-combicard de volle periode van hun verblijf in het zuiden te gebruiken. De nieuwe kaart wordt jaarlijks verstuurd in februari, samen met het magazine Kampeerauto nummer 2.

 • Is de ACSI-app inbegrepen in het NKC-lidmaatschap?

  De ACSI-app is niet inbegrepen. Je kunt de app wel apart aankopen middels een unieke code, die je op de ACSI Campingcard kunt vinden. Deze kaart zit in de omslag van de ACSI-gidsen die je van ons hebt ontvangen. Als alternatief biedt de NKC de app Campercontact aan.