Keuze lidmaatschap

Bij de NKC bepaal je zelf een deel van de invulling van je lidmaatschap. Voor 2023 kun je kiezen uit drie verschillende lidmaatschapspakketten: Lidmaatschap Basis, Lidmaatschap Standaard A of Standaard B.

Welk lidmaatschap past bij jou?

Je kunt kiezen uit drie verschillende lidmaatschapspakketten met elk een eigen invulling en prijs per jaar. Een groot deel van de invulling van het lidmaatschap is voor iedereen gelijk, maar juist in de zoektocht naar mooie overnachtingsplekken, kun je je eigen keuze maken. We helpen je graag bij je keuze:

Lidmaatschap Basis

Vrijheid betekent voor jou als camperaar dat je geen papieren gidsen gebruikt om camperplaatsen te zoeken. De app Campercontact met meer dan 38.000+ camperplaatsen en campings is jouw beste vriend op reis. Je kampeert vooral op camperplaatsen in het hoogseizoen, de ACSI-kortingspas is voor jou daarom niet relevant. Jij hebt met Campercontact alle camperlocaties binnen handbereik. Daarmee is Lidmaatschap Basis de meest duurzame lidmaatschap van de NKC. Past dit bij jou? Kies dan het lidmaatschap Basis (€ 61,50 per jaar).

 
Lidmaatschap Standaard A

Je reist veel in het voor- en naseizoen. Je staat graag op campings, dus je kunt een kortingspas voor deze periodes goed gebruiken. Met de ACSI CampingCard-gids (twee delen) in dit lidmaatschap kun je de campings terugzoeken op papier, de gids bevat ruim 3.000 campings in 21 landen. Wanneer je op camperplaatsen overnacht, gebruik je de app Campercontact. Past dit bij jouw manier van reizen? Kies dan het Standaard A lidmaatschap (€ 68,50 per jaar).

 

Lidmaatschap Standaard B

Je houdt van gemoedelijke kleine campings en reist veel in het voor- en naseizoen. Je kunt de ACSI-kortingspas dus goed gebruiken. In de gids Klein & Fijn Kamperen staan 2.000 kleine kampeerterreinen in 26 landen. Wanneer je een camperplaats zoekt, gebruik je de app Campercontact. Past dit bij jou? Kies dan het Standaard B lidmaatschap (€ 68,50 per jaar).

Daarnaast ontvang je ook:

Gratis advies en voorlichting technisch, juridisch, wet- en regelgeving.

Belangenbehartiging voor camperaars.

En profiteer je van vele leuke acties en ledenvoordeel ​o.a. korting op overtochten, onderhoud, camperaccessoires en toegang op beurzen. Ook ontvang je gratis toegang tot de leeromgeving voor het C1-rijbewijs.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over het lidmaatschap? Kijk dan eerst even bij de veelgestelde vragen, wellicht staat jouw vraag er wel tussen.

Lidmaatschap
 • Hoe kan ik mijn contributie betalen?

  Jaarlijks ontvang je in december de contributiefactuur per e-mail. Hierin tref je een iDeal-link aan waarmee je de contributie eenvoudig kunt betalen. Je kunt ook kiezen voor automatische incasso via Mijn NKC.

  Werkt de betaallink in de e-mail niet?  

  Werkt de iDeal-link niet of ontvang je de factuur nog per post, dan kun je zelf het bedrag overmaken via internetbankieren. Vermeld bij mededelingen wel het factuur- en lidnummer.

  Het IBAN-rekeningnummer van de NKC is NL27INGB0003704837.
  De BIC-code is INGBNL2A (enkel voor buitenlandse leden).

  Ontvang je de facturen nog per post en wil je dit liever digitaal? Geef dit dan samen met je e-mailadres door aan ons via het contactformulier.

 • Ik heb een machtiging voor automatisch incasseren gegeven, maar krijg toch een herinnering. Hoe kan dat?

  Als je verzekerd bent via de NKC, kan het zijn dat je een machtiging hebt gegeven aan verzekeringsmaatschappij AON, maar niet aan de NKC. Wil je de NKC ook machtigen? Ga dan naar Mijn NKC en vul je betaalgegevens in.

  Heb je de NKC wel gemachtigd, dan is het ons niet gelukt om de contributie af te schrijven. Wij ondernemen standaard drie pogingen. Controleer in dat geval je betaalgegevens in Mijn NKC of maak het bedrag handmatig over.

 • Geldt de machtiging voor de incasso voor verzekeringen ook voor de contributie?

  Verzekeringspremies worden rechtstreeks door verzekeraar AON geïncasseerd. Wil je daarnaast de contributie voor het lidmaatschap door NKC laten incasseren, dan kun je hier akkoord voor geven bij aanvraag van het lidmaatschap of als bestaand lid je betaalgegevens doorgeven via Mijn NKC.

 • Hoe kan ik zien of de betaling voor het lidmaatschap bij de NKC binnen is?

  Ga naar Mijn NKC, Mijn lidmaatschap, Mijn facturen. Hier kun je zien of er nog een openstaand bedrag is. Heb je de factuur betaald via de iDeal-link in de mail? Dan kun je die ook nogmaals aanklikken om te zien of de betaling voltooid is. De link kan namelijk slechts één keer gebruikt worden.

 • Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

  In Mijn NKC kun je een adres-, e-mail- of telefoonnummerwijziging of wijziging van je betaalgegevens doorgeven door ‘Mijn gegevens inzien/wijzigen’ te selecteren. Wis de oude gegevens en vul vervolgens de nieuwe gegevens in. Kies voor ‘Opslaan’ om de wijziging te verzenden. Aansluitend ontvang je een e-mail ter bevestiging. Voor gegevens die niet via Mijn NKC gewijzigd kunnen worden, kun je gebruik maken van ons contactformulier.

 • Hoe kan ik inloggen op nkc.nl?

  Voor de Mijn NKC-omgeving en voor Campercontact werken we met dezelfde login, zodat je moeiteloos van alle NKC-producten gebruik kunt maken. Log in met je NKC account voor o.a. het bekijken van het NKC ledenvoordeel, het boeken van reizen, events en academy-activiteiten en het digitaal lezen van ons magazine Kampeerauto.

  Let op! Gebruik voor Campercontact het e-mailadres dat binnen je NKC-lidmaatschap bekend is. Dat e-mailadres is gekoppeld aan je lidnummer, zodat we jou herkennen als NKC-lid. Hierdoor krijg je bijv. automatisch toegang tot de PRO-versie van Campercontact en de vele ledenvoordelen.

 • Wat zijn de voordelen van het NKC-lidmaatschap?

  De NKC is de grootste camperclub van Europa en hét inspiratie- en expertplatform voor de camperaar.  Dit zijn de voordelen van het lidmaatschap:

  • Een gratis welkomstbox met o.a. het camperhandboek.
  • Jaarabonnement op Magazine Kampeerauto (print en digitaal) boordevol inspiratie, informatie en camper gerelateerd nieuws (t.w.v. € 54,00).
  • Gratis advies en voorlichting van de experts van de NKC: technisch advies, landeninformatie en alles rondom wet- en regelgeving.
  • Gratis actuele informatie over camperplaatsen en campings via de app Campercontact (t.w.v. € 9,99 per jaar).
  • Belangenbehartiging van en voor camperaars.
  • Veel kortingen en voordelen met de NKC/CCI-combicard (t.w.v. € 7,50).
  • Korting bij diverse ACSI-campings met de ACSI Campingcard (enkel bij lidmaatschap Standaard A of B).
  • Ledenvoordeel, met vele kortingen op camper gerelateerde artikelen bij onze partners zoals overtochten, camperaccessoires, fietsen, rijvaardigheidscursussen en nog veel meer!

  Word nu lid van de NKC.

 • Kan ik een lidmaatschap cadeau geven?

  Dat is zeker mogelijk! Je kunt op elk moment van het jaar een NKC-lidmaatschap cadeau geven, een uniek cadeau voor elke camperliefhebber! Omdat een lidmaatschap per kalenderjaar loopt, wordt de contributie naar rato berekend. Op het einde van het kalenderjaar wordt het cadeaulidmaatschap automatisch beëindigd. Voor eventuele voortzetting zullen wij de ontvanger tijdig aanschrijven. Je kiest er zelf voor of het welkomstpakket rechtstreeks naar de ontvanger gestuurd mag worden of eerst naar jezelf om als cadeau te overhandigen. Vul dit formulier in om een cadeaulidmaatschap aan te vragen.

 • Moet ik lid worden van de NKC als ik een verzekering afsluit?

  Het kunnen afsluiten van verzekeringen bij de NKC is één van de vele ledenvoordelen. Je moet dus lid zijn om een verzekering te kunnen afsluiten. Ben je nog geen lid en wil je een verzekering afsluiten? Dit kan tijdens de verzekeringsaanvraag. Je hoeft zo nergens op te wachten. Houd er wel rekening mee dat je via die weg alleen kunt kiezen voor Lidmaatschap Basis. Wil je er ACSI-gidsen bij, dan kun je het beste lid worden via het aanvraagformulier Lidmaatschap. Dit kun je vóór of na je verzekeringsaanvraag invullen. Je wordt nooit dubbel lid, daar zorgen wij voor!

 • Wat doet de NKC om het lidmaatschap te verduurzamen?

  De NKC zet zich met het duurzaamheidsprogramma Beter op reis in om een bijdrage te leveren aan een groen en gezond camperklimaat. Hiervoor worden op bedrijfs- (intern) en brancheniveau (extern) verschillende activiteiten geïnitieerd. Naast dat stukje bewustwording, informeren en inspireren we camperaars actief om duurzame alternatieven te stimuleren. In dat kader lanceerden we in 2022 de eerste CO2-calculator voor camperaars en een NKC-bos om de uitstoot van onze camperreizen op te vangen. Want door vandaag schoner te rijden en milieubewuster te camperen maken we aan het eind van de rit samen het verschil voor de generatie camperaars van morgen. Voor wat betreft het lidmaatschap zijn we met ACSI de mogelijkheden aan het verkennen om de papieren gidsen en de kortingskaart die daar onderdeel van is te digitaliseren.