Moet je een beschermhoes gebruiken als je de camper buiten stalt?

Wanneer je de camper in de winter in de buitenlucht stalt, lever je ‘m over aan de elementen. Is het daarom verstandig om een beschermhoes voor de camper te gebruiken? Eerste hulp bij campervragen geeft antwoord.

Over het algemeen is stallen tussen andere caravans en campers in de open lucht de goedkoopste manier om de camper weg van huis te laten overwinteren. Een financieel aantrekkelijke optie dus. Maar hoewel een camper in principe goed bestand is tegen weer en wind, krijgt die vooral in de herfst en winter heel wat te verduren. Zeker bij vorst. Vocht in een kiertje kan bevriezen, waarna uitzettend ijs de schade verder vergroot.

Bescherm camper met ademende hoes

Gelukkig biedt een hoes bij buitenstaling extra bescherming tegen weersinvloeden en vuil. Gebruik dan wel een ademende hoes om aanslag op de camper te voorkomen: zo eentje die condensvorming aan de binnenkant naar buiten afvoert. Zorg ook voor luchtdoorstroming tussen de camper en de hoes. Vocht kan dan verdampen en ook de ventilatieopeningen van je camper blijven werken.

Beschermhoes met zachte binnenzijde

Kies daarnaast voor een beschermhoes met een zachte binnenzijde. Door het schuren van de hoes kunnen lak en kunststof ramen namelijk bekrast raken, zeker als je de camper vuil wegzet. Een zachte binnenlaag voorkomt dit.

Beschermhoes om de camper: een flinke klus

Het klinkt eenvoudig, maar vergis je niet: het aanbrengen van een beschermhoes om de camper is een hele klus. Sommige hoezen moet je op de grond verankeren, wat lastig is bij een verharde ondergrond. Is het gelukt? Dan ben je niet voor de rest van het seizoen klaar. Want na een flinke storm is het belangrijk om de hoes te inspecteren.

Geen beschermhoes gebruiken?

Wil je de camper in de buitenlucht laten overwinteren zonder beschermhoes? Was je camper vooraf dan grondig en zet ‘m daarna goed in de wax.

Heb jij ook een campervraag waar je niet uitkomt? Stel ‘m aan de NKC via mail.