Terug van je campertrip? Zo maak je je camper weer klaar voor de volgende reis

Thuiskomen na een campervakantie, het valt niet altijd mee. De overgang van avontuur naar dagelijkse routine kan al groot zijn, maar vergeet niet dat je camper ook wat aandacht nodig heeft na de trip. Dit zijn zes essentiƫle stappen om je camper weer helemaal klaar te maken voor de volgende reis.

1. Maak de camper schoon

Maak de camper grondig schoon, zowel binnen als buiten. Verwijder vuil en insectenresten van de buitenkant van je camper om de lak te beschermen. Tegelijkertijd zorgt een schoon interieur voor een fris gevoel bij je volgende trip.

Camper schoonmaken - NKC

2. Leeg en reinig de watertanks

Leeg je vuilwatertank volledig. Het schoonmaken van deze tank voorkomt nare geurtjes en bacteriegroei. Maak de watertanks leeg zolang je de camper niet gebruikt.

Watergebruik in de camper - NKC

3. Controleer de bandenspanning en bandenconditie

Na een lange reis kan de bandenspanning afwijken. Controleer deze en pas zo nodig aan. Ook een visuele inspectie van de banden op slijtage of beschadigingen is een must.

Camperbanden - NKC

4. Check de accu

Controleer de accu van je camper. Is deze volledig opgeladen? Als je camper een tijdje stilstaat, kan een druppellader een slimme investering zijn om de levensduur van je accu te verlengen.

Camperaccu - NKC

5. Leeg de koelkast en ventileer

Haal alle overgebleven voedingswaren uit je koelkast en maak deze grondig schoon. Laat de koelkastdeur op een kier staan voor ventilatie en om schimmelvorming te voorkomen.

Koelkast in de camper - NKC

6. Maak een inventaris

Maak een lijstje van dingen die op zijn of vervangen moeten worden, zoals gasflessen of toiletvloeistof. Zo ben je volledig voorbereid op je volgende trip.

Checklist reizen met een camper - NKC

Met deze stappen zorg je ervoor dat je camper in topconditie blijft en klaar is voor je volgende avontuur.