De 10 mooiste camperplaatsen van Noord- en Midden-Limburg

Limburg, gelegen in het zuiden van Nederland, staat bekend om zijn prachtige natuur. De provincie biedt camperaars een divers landschap, variërend van uitgestrekte bossen tot kleine dorpjes en middelgrote steden als Venlo, Weert en Roermond. Hier zijn talloze camperplaatsen te vinden, midden in de natuur. Of je nu wil wandelen, fietsen of ontspannen in de rustige omgeving, Noord- en Midden-Limburg hebben voor ieder wat wils. Dit zijn de 10 mooiste camperplaatsen in Noord- en Midden-Limburg.

Camperplaats Hoeve Twente, Heythuysen, Leudal

Deze camperplaats bevindt zich in het buitengebied en grenst direct aan het natuurgebied Asbroekerheide, met de Kirkelsberg. In het jaar 2020 werd deze plek uitgeroepen tot het op één na stilste plekje van Limburg. Bovendien zijn er in de buurt talloze fietsknooppunten te vinden. De locatie ligt op slechts 2,5 kilometer van het dorp Heythuysen. De camperplaats biedt royale plekken voor maar liefst 30 campers, waardoor er voldoende ruimte is voor camperaars. Het nummer van Camperplaats Hoeve Twente op Campercontact is 101570.

Camperplaats Onder en Eindt, Helden, Peel en Maas

Deze camperlocatie bevindt zich langs uitgestrekte aspergevelden, en tijdens het aspergeseizoen (april, mei en juni) is de boerderijwinkel aan huis te bezoeken. Hier vind je diverse aspergeproducten en andere verse streekproducten. De locatie ligt aan de rand van de Heldense Bossen in de gemeente Peel en Maas. Op 800 meter afstand bevindt zich het centrum van Panningen, waar diverse winkels en gezellige terrasjes te vinden zijn. Bovendien is het wandelgebied Kwistbeek vlakbij, met tal van wandelmogelijkheden. Het nummer van Camperplaats Onder en Eindt op Campercontact is 97893.

Camperplaats Roerdalen, Sint Odiliënberg, Roerdalen

Deze camperplaats is gelegen bij het dorpje Sint Odiliënberg, dat grenst aan een uitgestrekt bosgebied. Hier vind je knooppunten voor fietsroutes, en bovendien is de stad Roermond, slechts 9 kilometer verderop, gemakkelijk bereikbaar. De camperplaats biedt ruimte voor maximaal 25 campers. Voor meer informatie over deze camperplaats, lees het nieuwsbericht: . Het nummer van Camperplaats Roerdalen op Campercontact is 102507.

Camperplaats Leudal, Roggel, Leudal

Deze camperlocatie bevindt zich bij de aspergeboerderij Oppe Haes in Roggel, waar de eigenaren zelf asperges telen. Daarnaast grenst de camperlocatie aan het prachtige natuurgebied Leudal, dat bekend staat om zijn mooie wandel- en fietspaden. Hier is ook een eigen bosgebied beschikbaar waar je kunt genieten van de natuur en zelfs een eigen kampvuur kunt maken. Voor meer informatie over de aspergeboerderij, zie Camperplaats Leudal tussen asperges en bos. Het nummer van Camperplaats Leudal op Campercontact is 104713.

Camperplaats ’t Rooth, Maasbree, Peel en Maas

In 2022 werd deze camperlocatie uitgeroepen tot de Beste Camperlocatie, vanwege de hoogste gemiddelde beoordelingen op Campercontact. De locatie bevindt zich op een vlak grasveld in Maasbree, niet ver van de stad Venlo. Direct grenzend aan deze camperplaats ligt het prachtige natuurgebied Blerickse Bergen. De camperplaats heeft ruimte voor maximaal 18 campers. Voor het artikel over camperlocatie van het jaar 2022: ’t Rooth en Sparrenhof camperlocaties van het jaar 2022 Het nummer van Camperplaats ‘t Rooth op Campercontact is 99374.

Camperplaats Kessel, Kessel, Peel en Maas

Deze camperlocatie is gelegen in een prachtige groene omgeving in de Maasvallei en biedt faciliteiten zoals een kampvuurplaats en een speciale hondenspeelplaats. In de buurt van deze camperplaats vind je de historische kastelen Oeverberg en Keverberg. Het pittoreske plaatsje Kessel ligt op korte afstand. Voor meer leuke activiteiten in Kessel, lees ook Tussenstop in Kessel. Het nummer van Camperplaats Kessel op Campercontact is 48677.

Camperplaats De Zandberg, Meterik, Horst aan de Maas

In de mooie omgeving van het dorpje Meterik ligt Camperplaats De Zandberg. Deze camperplaats is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van verschillende locaties, waaronder Venlo op 15 kilometer, Horst op 4 kilometer en Venray op 13 kilometer afstand. Vanuit Meterik kun je ook heerlijk wandelen en fietsen. Onderweg kun je uitrusten in een van de restaurants en cafés die hier liggen. Let op: het sanitair is in de wintermaanden gesloten. Het nummer van Camperplaats De Zandberg op Campercontact is 100991.

Camperplaats Anselberg, Ospel, Nederweert

In de buurt van Nationaal Park De Groote Peel bevindt zich Camperplaats Anselberg. Het centrum van Ospel ligt op slechts 3 kilometer afstand, en op een gunstige afstand vind je ook de kasteeltuinen van Arcen. Bovendien stroomt de Maas in de buurt, waardoor de omgeving zeer de moeite waard is om te verkennen. Het oorlogsmuseum in Overloon is ook niet ver. Camperplaats Anselberg biedt ruimte voor maximaal 10 campers. Het nummer van Camperplaats Anselberg op Campercontact is 105529.

Camperplaats Kreijelhof, Ospel, Nederweert

Ontdek deze camperplaats bij Ospel, op slechts 3,5 kilometer afstand van Nationaal Park De Groote Peel. Dit nationale park staat bekend als een waar vogelparadijs, waar je maar liefst 100 verschillende vogelsoorten kunt bewonderen. Het gezellige centrum van Nederweert bevindt zich op zo'n 3,5 kilometer afstand van de camperplaats. Het nummer van Camperplaats Kreijelhof op Campercontact is 98834.

Camperplaats Houbenhof, Leveroy, Nederweert

Op slechts 15 kilometer afstand van Roermond vind je deze camperplaats, gelegen op slechts 750 meter van het dorpje Leveroy. Deze camperplaats bevindt zich op het terrein van een zorgboerderij, waar ook een moestuin te bewonderen is. Bij deze camperplaats is tevens een soepbar aanwezig, waar je gezellig kunt zitten en iets kunt drinken. De camperplaats biedt ruimte aan 25 campers. Het nummer van Camperplaats Houbenhof op Campercontact is 98179.