Camperplaats Leudal tussen asperges en bos

In het Limburgse Roggel opent camperplaats Leudal per 1 april zijn poorten. Na een vergunningenstrijd van bijna drie jaar kan de familie Cuijpers-Snijders de eerste camperaars verwelkomen op de gloednieuwe camperplaats, waar plaats is voor 25 campers.

 

Julia Koblitz Spzze4tyxz0 Unsplash (1)

De camperplaats grenst aan de akkers van aspergeboerderij Oppe Haes, waar de familie met drie generaties woont en waar Elle Snijders de motor is achter het telen en verkopen van de asperges, maar waar ze ook rondleidingen verzorgt en thematische arrangementen aanbiedt voor kleine en grote groepen. Elle Snijders: “We hebben geloof in de combinatie van de agrarische sector met natuur en recreatie en verbinding van boeren en burgers. Onze bezoekers gaan altijd naar huis met een ander beeld van de agrarische sector. Het zijn ook onze bezoekers die vroegen om overnachtingsmogelijkheden. Zodoende – en ook omdat we zelf met de kinderen op campervakantie zijn gegaan - zijn we op het idee van een camperplaats gekomen.”

Vanaf de camperplaats kunnen bezoekers direct het bos inlopen waar ongeveer een kilometer verderop het bezoekerscentrum Leudal uitgebreide toeristische informatie biedt over het beschermde natuurgebied. De camperplaats heeft behalve de gebruikelijke campervoorzieningen een sanitairblok, zodat ook camperbusjes welkom zijn.

Klik hier voor om de camperplaats te bekijken