Tussenstop in Kessel

Wie het silhouet van Kessel ziet vanaf de overkant van de Maas, snapt waarom het stadje zich als romantisch Maasdorp afficheert. Camperplaats Kessel is er een prima uitvalsbasis, met een gastvrije ontvangst en uitstekende voorzieningen. 

Tip 1: Wandeling Kessel

Loop via de meer dan 150 jaar oude Sint Antoniusmolen naar de Markt. Een wandeling van circa twee kilometer leidt je over het pleintje Veers, met zijn oude villa’s. Je passeert alle historische hoogtepunten van het stadje, zoals Kasteel de Keverberg en Kasteel Museum Villa Overberg. Hoger gelegen staat de Onze-Lieve-Vrouwe-Geboortekerk.

Tip 2: Kloosters in Steyl

Onder de rook van Tegelen ligt het kleine kloosterdorp Steyl. Behalve vijf kloosters met bijbehorende tuinen heeft het dorp drie musea: het Missiemuseum, het Limburgs Schutterij Museum en het Wereldpaviljoen. De Jochumhof is een heel bijzondere botanische tuin. Vanuit Steyl kun je per boot, de Maashopper, naar Venlo. 

Tip 3: Bier proeven in Neer

Een fietstochtje van vijf kilometer stroomopwaarts brengt je in Neer, waar overigens ook een prima camperplaats is. Vooral de Friedesse Molen is bijzonder sfeervol. Neer is vooral bekend door de Lindeboom Bierbrouwerij. Je kunt hier een biertour boeken waarbij je uitleg krijgt over alle geheimen van het brouwen. En natuurlijk hoort proeven daarbij. Gouverneur Blond is verkozen tot het lekkerste bier ter wereld. 

 

De sitecode van Camperplaats Kessel op Campercontact is 48677.

 

Tekst en foto's Jan van Putten