Historisch West-Friesland per fiets

Fietsen, varen en genieten van de historische driehoek. Deze week beleef je de historie van West-Friesland per fiets en met de boot. We zijn te gast op de camperplaats aan de Grashaven in Hoorn, op loopafstand van de gezellige haven met zijn vele terrasjes. Met een gids maken we een stadswandeling door het oude en historische centrum van Hoorn.

Het organisatieteam van Noord-Holland heeft gebruik kunnen maken van de professionele kwaliteiten van Le Champion. Zij organiseert al vele jaren grote sportieve evenementen, waaronder de Fiets4Daagse van Hoorn. Dit fietsevenement vindt dit jaar plaats van 30 april t/m 3 mei. De routes liggen in en rondom Hoorn. Je kunt zelf kiezen uit verschillende afstanden. Tijdens deze dagen word je door het prachtige landschap van deze streek geleid via de Tulpenroute, de Markermeer-route, de Zuiderzee-route en de West-Frieslandroute. Er kan worden ingeschreven voor routes van 30, 50 of 70 km. Op een van de fietsdagen wordt een bootreis van Enkhuizen naar Medemblik georganiseerd, waarbij we in Medemblik op de stoomtram naar Hoorn stappen. Een tijdreis naar het jaar 1926. De fietsen worden door een erkend verhuisbedrijf per vrachtwagen naar Hoorn getransporteerd.

Na de Fiets4Daagse verplaatsen we onze campers naar Medemblik, waar we staan op de parkeerplaats van het Stoommuseum. Met Citytours Medemblik ontdek je Medemblik op een andere manier. We maken een trip langs alle bezienswaardigheden en krijgen bovendien een rondleiding door het stoommuseum. Met een diner in het museum sluiten we dit evenement gezamenlijk af.

Lees hier extra informatie.

Samengevat

Naam evenement: Historisch West-Friesland per fiets
Evenementnummer: 2024-101
Datum: 28 april t/m 5 mei 2024
Locatie: Hoorn (Noord-Holland)
Ledenprijs: camper + 2 personen € 540,-; camper + 1 persoon € 360,-; extra persoon € 180,-
Prijs niet-leden: camper + 2 personen € 650,-; camper + 1 persoon € 435,-; extra persoon € 215,-
Inbegrepen: • 6 x overnachting op camperplaats, alle voorzieningen
• 1 x overnachting op parkeerplaats in Medemblik, geen voorzieningen
• welkomstborrel bij Jachthaven De Grashaven in Hoorn
• 1 x koffie/thee met appeltaart
• 1 x stadswandeling met gids
• inschrijfgeld fietsvierdaagse, incl. excursie stoomtram en bootreis
• 1 x dinerbuffet, incl. drankjes
• 1 x bezoek stoommuseum Medemblik
• 1 x Citytour door historisch Medemblik
Max aantal campers: 23
Bijzonderheden: • fietsen meenemen
• laatste overnachting op parkeerterrein bij stoommuseum Medemblik, geen voorzieningen aanwezig
Huisdieren:
Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Houd er rekening mee dat zij tijdens presentaties, excursies of gezamenlijke maaltijden/activiteiten niet welkom zijn. Tijdens de fietstochten mogen ze wel mee. 
Fietstocht: keuze uit diverse afstanden 30, 50 of 70 km
Wandeling: 5 km (stadswandeling)
Organisatie: [email protected]

 

Dit zegt een deelnemer:

Zeer de moeite waard: leuke en interessante excursies en prachtige fietstochten! Een mooi en goed georganiseerd evenement dat ik iedereen kan aanraden.