Bekijk alle klusvideo’s

Hoe repareer je een kleine beschadiging aan de bumper?

Heb je een kleine beschadiging of scheurtje in je bumper, dan kun je dit repareren met polyester plamuur. Bij deze camper is de bumper waarschijnlijk blijven hangen achter een voorwerp. Hoe we de grote beschadiging repareerden kan je hier zien. In deze video leggen we je uit hoe je het best de kleine beschadigingen die nu nog zichtbaar zijn kunt wegwerken.

Benodigdheden

  • Polyester plamuurset
  • Plamuurmes
  • Schuurpapier
  • Weegschaal

Omschrijving

Stap 1: Maak schoon

Belangrijk is dat je het gedeelte dat je wilt plamuren eerst goed schoonmaakt. 

Stap 2: Schuur op

Het gedeelte dat je wilt opknappen schuur je op en maak je roestvrij.

Stap 3: Maak schoon

Maak het reparatiegebied stof-, vuil- en vetvrij met reinigingsmiddel. Zorg dat het goed droog is voor je verder gaat.

Stap 4: Meng

Meng de polyesterplamuur met de verharder uit de tube. Volg de aanwijzingen van de gebruiksaanwijzing. Let op! Houd je precies aan de verhoudingen voor plamuur en verharder. Gebruik daarvoor een weegschaal die tot op 1 gram nauwkeurig weegt voor een juiste dosering. Meng het plamuur goed met een plamuurmes.

Tip: Maak niet meer plamuur aan dan dat je binnen 4 minuten kan verwerken, daarna wordt het te hard om te verwerken. 

Stap 5: Breng aan met spatel

Breng het vervolgens aan met een plamuurmes of plamuurspatel en probeer het zo goed mogelijk glad te strijken.

Stap 6: Schuur op

Na ongeveer 20 minuten is de plamuur uitgehard en kan het oppervlak glad worden geschuurd. Daarna is de bumper weer mooi vlak.
Plamuur is echter altijd een beetje poreus en daarom is het goed om het nog een keer te lakken. Als je de bumper in de primer zet en daarna aflakt, is hij goed beschermd en ziet hij er weer helemaal tip top uit.

Zelf doen of niet?

Deze uitleg is bedoeld voor wie zélf een kleine schade wil herstellen. Ben je niet een beetje handig, is de schade veel groter of moet het er perfect uitzien voor je nieuwe camper, dan komt er meer bij kijken en kan je overwegen naar een (camper)herstelbedrijf te gaan.

Polyester reparatiematerialen kan je onder andere aanschaffen bij bouwmarkten, camperservicebedrijven en leveranciers van bootaccessoires.

Kom je er niet uit?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs campertechniek
via telefoonnummer 033 - 467 70 77. Of vul het contactformulier in.

Ontdek andere video's

Andere categorieën

Meer camperinspiratie opdoen?

Bij de NKC kun je terecht voor informatie en advies over alles wat met je camper of camperen te maken heeft. Wil je meer inspiratie opdoen? Vraag dan gratis ons inspiratiepakket aan of schrijf je in voor onze online nieuwsbrief!