De 7 mooiste camperplaatsen van Noord-Holland

Noord-Holland is een rijke provincie. Amsterdam heeft natuurlijk grachten en bekende musea, in de kop van de provincie vind je oude stadjes en fraaie polderlandschappen en de Noordzeestranden trekken veel toeristen en dagjesmensen. Provinciehoofdstad Haarlem, met de Grote Markt en de St. Bavo-kerk, ademt geschiedenis. Kortom, Noord-Holland biedt een mix van geschiedenis, cultuur en mooie natuur. Dit zijn de 7 mooiste camperplaatsen. 

Molen De Hoop, Het Zand, Noord-Holland 

Niet ver van deze mooie camperplaats staat een oude graanmolen uit 1631. De plek bevindt zich dicht bij de N9 van Alkmaar naar Den Helder, waardoor het een handige tussenstop is. Hier kun je ook het grootste bloembollengebied ontdekken. Het centrum van Callantsoog is maar 4 kilometer verderop.  

De sitecode van Molen De Hoop op Campercontact is 41328. 

Camperplaats Willemsoord, Den Helder, Noord-Holland 

Twee mooie musea zijn in de buurt van deze locatie te vinden: het Marinemuseum en het Reddingsmuseum. Daarnaast is er een bioscoop vlakbij. De veerboot naar Texel bevindt zich op 450 meter afstand. Zin in het strand? Ook daar ben je in een mum van tijd. 

De sitecode van Camperplaats Willemsoord op Campercontact is 13198. 

Camperplaats Marnic Hoeve, Middenmeer, Noord-Holland 

Deze camperplaats bevindt zich op het terrein van een voormalige Wieringermeerboerderij aan de rand van de Wieringermeer. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over het poldergebied. Op fietsafstand zijn Kolhorn en Middenmeer te vinden. 

De sitecode van Camperplaats Marnic Hoeve op Campercontact is 102731. 

Camperpark N205, Vijfhuizen, Noord-Holland 

Voor stedenliefhebbers is dit de ideale plek. De locatie ligt centraal tussen Amsterdam, Haarlem en Leiden, drie steden die allemaal een bezoekje waard zijn. Je kunt de steden gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer of de fiets. Bovendien bevindt de Keukenhof zich op slechts 10 kilometer afstand. Op de camperplaats zijn ook huurfietsen beschikbaar. 

De sitecode van Camperpark N205 op Campercontact is 54398. 

Roompot Marinapark Volendam, Edam-Volendam, Noord-Holland 

Bij deze camperplaats is reserveren niet mogelijk. Er is veel privacy omdat de plekken gescheiden zijn door hegjes. De locatie bevindt zich ten zuiden van Volendam, grenzend aan het dorp. Volendam zelf staat bekend om zijn charme, traditionele houten huizen en de beroemde dijk langs het IJsselmeer. In het dorp kun je genieten van de gezellige sfeer, lokale visrestaurants en souvenirwinkels. De camperplaats biedt daarmee niet alleen rust en privacy, maar ook de kans om Volendam te verkennen. 

De sitecode van Roompot Marinapark Volendam op Campercontact is 6725. 

Camperlocatie Kikkerbosch, Nigtevecht, Noord-Holland 

Camperlocatie Kikkerbosch staat bekend om zijn rustige en natuurrijke omgeving. Het is een kleinschalige locatie die ideaal is voor camperaars die van fietsen en wandelen houden, met routes langs de rivier de Vecht en door het Groene Hart.  

De sitecode van Camperlocatie Kikkerbosch op Campercontact is 83005. 

Camperplaats Gemeente Huizen, Huizen, Noord-Holland 

Deze locatie bevindt zich in de buurt van het Gooimeer en de haven van Huizen. Er zijn 8 beschikbare plekken. Reserveren is niet mogelijk, dus je kunt hier spontaan langskomen. Het fraaie centrum van Huizen ligt op slechts 1 kilometer afstand. 

De sitecode van Camperplaats Gemeente Huizen op Campercontact is 6693.