De 5 mooiste camperplaatsen van Zuid-Friesland

Het zuidelijke deel van Friesland heeft een gevarieerd en prachtig landschap. Hier vind je steden als Heerenveen, Wolvega en Lemmer. Je ziet uitgestrekte weilanden, sloten en kleine dorpjes. Meren zoals het Tjeukemeer en het Slotermeer zijn perfect voor watersport en vissen. De bossen van het Drents-Friese Wold bieden fraaie wandel- en fietsroutes. In steden als Sneek en Sloten kun je historische gebouwen en tradities ontdekken. Zuid-Friesland heeft ook aantrekkelijke camperplaatsen. Dit zijn de vijf leukste camperplaatsen.

Camperplaats Appelscha, Ooststellingwerf, Friesland

Deze locatie bevindt zich bij het Nationaal Park Drents-Friese Wold, waar je het natuurgebied Fochteloërveen vindt. Er zijn tal van fiets- en wandelmogelijkheden. In de buurt bevindt zich ook het Unesco Werelderfgoed Veenhuizen/Frederiksoord, wat een prachtige plek is om te bezoeken. Als je hier overnacht, kun je kosteloos gebruikmaken van de weegbrug, reserveren is hier niet mogelijk. De Bosbergtoren en het centrum van Appelscha bevinden zich op slechts 250 meter afstand; je kunt er gemakkelijk naartoe wandelen.

Het nummer van Camperplaats Appelscha op Campercontact is 49872.

Camperplaats Stoutenburght, Blesdijke, Weststellingwerf, Friesland

Deze locatie ligt vlakbij het natuurgebied de Weerribben, waar je prachtige wandelingen kunt maken in een gevarieerd landschap. Je kunt ook in overleg een bezoek brengen aan het kasteel van Olt Stoutenburght. Deze plek is in 2017 uitgeroepen tot winnaar van de NKC-verkiezing voor camperlocaties. Giethoorn (‘het Venetië van het noorden’) is slechts 10 kilometer verwijderd van de camperplaats, en het centrum van Blesdijke is op loopafstand bereikbaar.

Het nummer van Camperplaats Stoutenburght op Campercontact is 45556.

Camperplaats Op Het Eind, Opsterland, Friesland

Deze locatie bevindt zich in een privétuin met een vijver en een sauna, wat het een heerlijke plek maakt voor extra ontspanning. Bovendien is er milieuvriendelijke groene stroom beschikbaar. De Friese Wouden zijn in de buurt, waardoor je hier prachtige wandelingen kunt maken. Fietsknooppunten zijn te vinden op 150 meter afstand. Het is hier ook toegestaan om een kampvuur te maken.

Het nummer van Camperplaats Op Het Eind op Campercontact is 54484.

Familie Abma, Workum, Súdwest Fryslân, friesland

Deze locatie ligt naast een boerderij aan het water en biedt verharde staanplaatsen. Je hebt de mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te doen voor alle voorzieningen. Reserveren is niet beschikbaar op deze camperplaats. Het centrum van watersportstadje Workum ligt op slechts 2,5 kilometer. Er is ruimte voor 18 campers op deze plek.

Het nummer van Familie Abma op Campercontact is 9049.

Camperplaats Pontdyk, Boornzwaag, De Friese Meren, Friesland

Deze plek ligt in het Friese merengebied, in een rustige omgeving met veel natuur. Ideaal voor watersporters. Er is een overdekt station voor elektrische fietsen beschikbaar, zodat je hier prachtige fietstochten kunt maken. Joure ligt op 6 kilometer afstand, Langweer op 1,5 kilometer, en het centrum van Boornzwaag op 6 kilometer.

Het nummer van Camperplaats Pontdyk op Campercontact is 102133.