De 10 mooiste camperplaatsen van de provincie Groningen

De provincie Groningen, de noordelijkste van het land, biedt zowel stedelijk vermaak als prachtige natuur. De stad Groningen is bekend om zijn gezelligheid en architectuur, waaronder de beroemde Martinitoren. Het Nationaal Park Lauwersmeer is een paradijs voor natuurliefhebbers, met talloze fiets- en wandelpaden. Bovendien heeft Groningen prachtige camperplaatsen. Dit zijn de 10 mooiste camperplaatsen in de provincie Groningen.

Camperplaats Loosterstee, Vriescheloo, Westerwolde, Groningen

Deze camperplaats bevindt zich in een landelijke omgeving, in de buurt van het natuurgebied De Veendiepplassen. Hier zijn uitgestrekte wandel- en fietspaden waar je kunt genieten van de natuur. Bellingwolde is op loopafstand te vinden, en het centrum van Vriescheloo ligt op slechts 4 kilometer afstand.

De sitecode van Camperplaats Loosterstee op campercontact is 98562.

Jachthaven Noordergat, Lauwersoog, Het Hogeland, Groningen

In de buurt van deze camperplaats bij de haven van Lauwersoog zijn een viswinkel en een restaurant te vinden. Op slechts 500 meter afstand vertrekt de veerboot naar Schiermonnikoog, waar je een dagje kunt doorbrengen. Let wel op: campers zijn niet toegestaan op Schiermonnikoog. Het centrum van Lauwersoog bevindt zich op slechts 250 meter afstand. Het toiletgebouw is gesloten tijdens de wintermaanden. Wil je de natuur in de omgeving verkennen? Nationaal Park Lauwersoog is prachtig!

De sitecode van Jachthaven Noordergat op campercontact is 22371.

Camperplaats Het Knooppunt, Nuis, Marum, Groningen

Deze locatie in het Zuidelijk Westerkwartier van Groningen kijkt uit op een coulissenlandschap, dat doorgaans alleen in het noorden en oosten van Nederland voorkomt. Dit landschap wordt gekenmerkt door kleine lapjes grond met bomen en houtwallen ertussen. Het centrum van Marum bevindt zich op 3,5 kilometer afstand, Leek op 4 kilometer, en Nuis op 500 meter.

De sitecode van Camperplaats Het Knooppunt op campercontact is 49987.

Parking Kardinge, Groningen

Deze parking ligt in het recreatiegebied Kardinge in de stad Groningen. Er zijn goede busverbindingen,  waardoor je eenvoudig het centrum van Groningen kunt verkennen. Kardinge is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Je kunt hier heerlijk wandelen in het park, fietsen of watersporten zoals kanoën en windsurfen beoefenen. Voor de avontuurlijke camperaars is er zelfs een klimwand en in de winter kun je hier schaatsen.

De sitecode van Parking Kardinge op campercontact is 5466.

Camperlocatie bij de Jachthaven, Groningen

Midden in het recreatiegebied Meerwijck, bij een jachthaven aan het Zuidlaardermeer, vind je een camperplaats met plek voor 16 campers, met zowel verharde plekken als grasplekken. Deze gunstige locatie ligt in de buurt van de snelweg, wat het ideaal maakt voor een tussenstop. Het centrum van Kropwolde is slechts 3 kilometer verwijderd. Bovendien ben je in no time in de stad Groningen.

De sitecode van Camperlocatie Bij de Jachthaven op campercontact is 104546.

Camperplaats Westerwijtwerd, Groningen              

In een landelijke omgeving, omgeven door kleine dorpjes als Bedum en Middelstum vind je deze camperplaats. Een prima uitvalsbasis voor mooie fietsroutes. In de buurt vind je een winkeltje dat schapenvachten verkoopt, en het Museum Helmantel (met werk van schilder Henk Helmantel) is ook dichtbij te bezoeken. Deze camperplaats heeft ruimte voor 15 campers.

De sitecode van Camperplaats Westerwijtwerd op campercontact is 98712.

Camperlocatie Eemsdijk, Delfzijl, Groningen

Langs de kustweg bij Delfzijl bevindt zich deze locatie, waar je kosteloos gebruik kunt maken van de sanitaire voorzieningen. Op loopafstand tref je het Muzee-aquarium, een aantrekkelijke bestemming voor een uitje. Het centrum van Delfzijl ligt op slechts 500 meter afstand, en er is ruimte voor 20 campers.

De sitecode van Camperlocatie Eemsdijk op campercontact is 78130.

Jachthaven Midwolda, Oldambt, Groningen

Op het terrein van een jachthaven aan de noordzijde van het Oldambtmeer, bevindt zich deze locatie. Het dorp Oldambt ligt op slechts 1 kilometer afstand en staat bekend om zijn galerieën en landgoed Ennemaborg. De toegangspoort is geopend van 09:00 tot 17:00. Houd er rekening mee dat het toiletgebouw in de winter gesloten is.

De sitecode van Jachthaven Midwolda op campercontact is 24347.

Passantenhaven Spoordok, Musselkanaal, Stadskanaal, Groningen

Deze rustige camperplaats biedt ruime plekken bij de passantenhaven. De ingang van de locatie bevindt zich tegenover Havenkade 10. Op slechts 500 meter afstand is er een winkelcentrum, wat een mooie wandeling langs het water oplevert. Deze camperplaats biedt ruimte voor 40 campers.

De sitecode van Passantenhaven Spoordok op campercontact is 109.

Jachthaven Winschoten, Oldambt, Groningen

Bij de jachthaven van deze locatie heb je de mogelijkheid om bootjes te huren en het water te verkennen. Op loopafstand bevinden zich diverse winkels in het stadje Winschoten, dat bekend staat om zijn gevarieerde winkelaanbod. Langs de haven ontdek je bovendien diverse prachtige wandel- en fietsroutes.

De sitecode van Jachthaven Winschoten op campercontact is 18292.