De 7 mooiste camperplaatsen van Zuid-Limburg

Zuid-Limburg, in het uiterste puntje van Nederland, staat bekend om zijn fraaie heuvellandschappen en rijke geschiedenis. Je vindt hier oude dorpjes en glooiende gebieden, evenals oude kastelen, kerken en prachtige natuur. De steden Maastricht, Heerlen, Kerkrade, Sittard en Geleen bevinden zich ook in deze regio. Bovendien zijn er tal van wandel- en fietspaden beschikbaar, waardoor je voldoende mogelijkheden hebt om dit gebied te verkennen. Wij hebben de mooiste camperplekken voor je op een rijtje gezet. 

Camperplaats Maastricht, Limburg 

Deze camperplek bevindt zich aan de oever van de Maas, op slechts 2,5 kilometer afstand van het hart van Maastricht. Hier kun je genieten van de winkeltjes en de unieke oude binnenstad. Bovendien biedt deze locatie een prachtig uitzicht op het historische kasteel Borgharen. De bushalte bevindt zich op slechts 50 meter afstand, waardoor je je camper op zijn plek kunt laten staan en het centrum gemakkelijk kunt bereiken. 

Het nummer van Camperplaats Maastricht op Campercontact is 41369.   

Camperplaats Landgraaf, Landgraaf, Limburg 

Deze Camperplaats bevindt zich in Park Gravenrode in Landgraaf, vlakbij de Wilhelminaberg. In de directe omgeving kun je ook de wereldtuinen van Mondo Verde en een outdoor klimpark vinden. Bovendien ligt deze camperplaats precies tussen de steden Heerlen en Kerkrade, waardoor het een ideale uitvalsbasis is om beide steden te verkennen. Er zijn in totaal 28 beschikbare plaatsen op deze locatie. 

Het nummer van Camperplaats Landgraaf op Campercontact is 54325.  

Parking Schutterhuske, Brunssum, Limburg 

 
Deze Camperplaats ligt op slechts 1 kilometer afstand van diverse restaurants, waaronder een pizzeria. Gelegen in het Schutterspark, biedt deze locatie ook ruimte voor honden om vrij rond te lopen in verschillende gebieden. Toegang tot de camperplaats zelf is gratis, aangezien deze beheerd wordt door de gemeente, maar er kunnen kosten verbonden zijn aan het gebruik van de sanitaire voorzieningen. 

Het nummer van Parking Schutterhuske op Campercontact is 5568.  

Maastricht Marina, Limburg 

Deze locatie bevindt zich vlakbij de jachthaven van Maastricht, aan de oever van de Maas. Tijdens de wintermaanden zijn de sanitaire voorzieningen beperkt en is deze plek minder geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Op slechts 2,5 kilometer afstand kun je aansluiten op fietsknooppunten, terwijl het centrum van Maastricht op 3 kilometer afstand ligt. Er zijn in totaal 24 plaatsen beschikbaar voor campers op deze camperplaats. 

Het nummer van Maastricht Marina op Campercontact is 29476.  

Parking De Nieuwe Hateboer, Sittard, Sittard-Geleen 

Deze camperlocatie is gunstig gelegen nabij een zwembad, een sportcentrum en het natuurgebied De Schwienswei. Het treinstation bevindt zich op slechts 2 kilometer afstand, waardoor je eenvoudig andere prachtige plekken in Limburg kunt verkennen, zoals sfeervolle oude stadjes met een rijke geschiedenis. Bovendien is er een bushalte op slechts 100 meter afstand en voor degenen die van vissen houden, is er een visplek op slechts 200 meter afstand. 

Het nummer van Parking De Nieuwe Hateboer op Campercontact is 23738. 

Camperplaats bij Camping de Watertoren, Landgraaf, Limburg 

Deze camperplaats bevindt zich net voorbij de slagbomen van een camping en ligt aan de grens met Duitsland. Hier kun je genieten van boswandelingen en eenvoudig de charmante stadjes Übach-Palenberg en Alsdorf verkennen met je camper. De locatie is omgeven door een bosrijk gebied, en het centrum van Waubach, met gezellige restaurants, is slechts 2 kilometer verwijderd. 

Het nummer van Camperplaats bij Camping de Watertoren op Campercontact is 19454. 

A2 Campeer-Centrum, Gronsveld, Eijsden, Limburg 

Deze Camperplaats ligt tussen Randwyck en Eijsden. Eijsden is een charmant dorpje dat zeker een bezoek waard is. Bovendien bevindt zich in de buurt het uitgestrekte grindgat Oost-Maarland, waar de Maas doorheen stroomt. Dit is een prettig gesitueerde plek van waaruit je de fraaie omgeving kunt verkennen. Overnachten op deze locatie is mogelijk van 18:00 uur tot 10:00 uur de volgende ochtend, en er is ruimte voor maximaal 5 campers. 

Het nummer van A2 Campeer-Centrum op Campercontact is 127.