De 10 mooiste camperplaatsen van de provincie Flevoland

Flevoland bevindt zich centraal in Nederland en heeft twee grote steden: Almere en Lelystad. De jongste provincie van Nederland beschikt over prachtige natuurgebieden, waaronder de Oostvaardersplassen en het Horsterwold. Met tal van camperplaatsen is Flevoland een aantrekkelijke bestemming voor camperliefhebbers. Hier vind je de beste 10 camperplaatsen in Flevoland.

Marina Muiderzand, Almere, Flevoland

Deze locatie bevindt zich bij de jachthaven van Almere. Het is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers, in de buurt zijn veel bossen en uiteraard water. Bovendien is er de mogelijkheid om zeilboten te huren; er is zelfs een privéstrand beschikbaar voor camperaars op deze locatie.

De sitecode van Marina Muiderzand op Campercontact is 9737.

Camperlocatie Afslag Nagele, Noordoostpolder, Flevoland

Deze locatie bij een boerderij heeft in 2014 de tweede prijs gewonnen in de NKC-verkiezing voor camperlocatie van het jaar. Het betreft een openbaar camperservicestation nabij de A6. De locatie ligt dichtbij Urk en het IJsselmeer, en het centrum van Nagele bevindt zich op slechts 2 kilometer afstand.

De sitecode van Camperlocatie Afslag Nagele op Campercontact is 6555.

Parking Almere-Haven, Almere, Flevoland

Bij deze locatie heb je uitzicht op de jachthaven en het water, waar je de voorbijvarende bootjes kunt zien. De promenade ligt op slechts 5 minuten lopen, en het centrum van Almere is ook te voet bereikbaar. Deze camperplaats heeft plaats voor 12 campers.

De sitecode van Parking Almere-Haven op Campercontact is 3811.

Camp & Surf Markermeer, Lelystad, Flevoland

Deze camperplaats op een strekdam aan het watersportstrand van het Markermeer is een kindvriendelijke plek waar je kunt windsurfen, suppen en van andere wateractiviteiten kunt genieten. Op slechts 800 meter afstand ligt Bataviastad, en het centrum van Lelystad is 6 kilometer verderop. Je kunt er gemakkelijk naartoe fietsen en genieten van een mooie fietstocht.

De sitecode van Camp & Surf Markermeer op Campercontact is 99459.

Camperplaats Emmeloord, Noordoostpolder, Flevoland

Bij een voormalige boerderij, waar je kunt genieten van ijs en versgebakken brood, vind je deze locatie. Gratis leenfietsen staan voor je klaar, zodat je de prachtige natuur in het recreatiegebied de Wellerwaard kunt verkennen of langs het water kunt fietsen. Het centrum van Emmeloord bevindt zich op 5 kilometer afstand, waardoor alles binnen handbereik is.

De sitecode van Camperplaats Emmeloord op Campercontact is 26484.

Parking bij De Orchideeënhoeve, Lelystad, Flevoland

In de omgeving van deze camperplaats vind je veel kleine dorpjes die gemakkelijk per fiets te bereiken zijn. Op slechts 2 kilometer afstand ligt het kleine dorpje Luttelgeest, terwijl het grotere centrum van Emmeloord op 6 kilometer afstand ligt. Deze camperplaats biedt ruimte aan 20 campers.

De sitecode van Parking bij De Orchideeënhoeve op Campercontact is 64504.

Camperplaats Veluwmeer, Biddinghuizen, Dronten, Flevoland

Gelegen direct aan het Veluwemeer, biedt deze locatie diverse camperplaatsen tegen verschillende tarieven. In de omgeving zijn er tal van recreatiemogelijkheden, zoals prachtige fietsroutes. Op de camperplaats zelf is er ook een fietsverhuur aanwezig. Het strand bevindt zich op slechts 300 meter afstand, Walibi op 2,5 kilometer en het centrum van Biddinghuizen ligt op 7 kilometer afstand.

De sitecode van Camperplaats Veluwemeer op Campercontact is 48972.

WSV Biddinghuizen, Dronten, Flevoland

Deze camperplaats bevindt zich bij de jachthaven van Biddinghuizen en in de buurt van het Veluwemeer, waar je diverse vogels en andere dieren kunt spotten. Bovendien ligt Walibi in de directe omgeving, waardoor er volop recreatiemogelijkheden zijn. Het centrum van Biddinghuizen bevindt zich op slechts 700 meter afstand.

De sitecode van WSV Biddinghuizen op Campercontact is 105873.

Parking Haven Urk, Urk, Flevoland

Deze camperplaatsen nabij de haven van Urk bieden een handige broodjesservice, zodat je rustig kunt ontwaken aan het water. Het centrum is op een korte loopafstand bereikbaar. Op deze locatie is er plaats voor 20 campers.

De sitecode van Parking Haven Urk op Campercontact is 5468.

Camperplaats Schokland, Noordoostpolder, Flevoland

Op slechts 2 kilometer afstand van het Schokland Museum en onder de rook van het Werelderfgoed Schokland vind je deze camperplaats. Het centrum van Ens ligt op 3 kilometer afstand, en er is ruimte voor 15 campers op deze locatie.

De sitecode van Camperplaats Schokland op Campercontact is 107463.