7 schitterende fietsroutes in Nederland

Camperaars zijn fanatieke fietsers. Ter inspiratie geven we je zeven prachtige fietsroutes die je meenemen door diverse landschappen en historische locaties in Nederland. Ontdek hoe mooi ons land is!

Brabant: Fietsroute Slag om de Schelde (inclusief gpx)

Fiets door Brabant en ervaar de historie van de Slag om de Schelde. Deze 40 kilometer lange route doorkruist landschappen waar ooit cruciale oorlogsmomenten plaatsvonden, langs de Westerschelde die een strategische rol speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Verken tankgrachten en oorlogsmonumenten, en sta stil bij de erevelden in Bergen op Zoom.

Fietsroute Het Limburgse Heuvelland (inclusief gpx)

Ontdek de glooiende heuvels van Limburg met de Heuvelland-fietsroute. Deze 41 kilometer lange tocht voert je langs de Vaalserberg, pittoreske dorpen en charmante vakwerkhuizen. Geniet van de relaxte levensstijl en fraaie panorama's.

Fietsroute Gelderse Vallei (inclusief gpx)

De Gelderse Vallei-route van 34 kilometer biedt een serene fietstocht langs blauwgraslanden en weidevogels, tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe.

Drentse Hunebeddentocht (inclusief gpx)

Fiets door de bossen en over de velden van het noordelijke deel van de Hondsrug en langs het beekdal van de Drentsche Aa. Onderweg kom je langs maar liefst twaalf hunebedden.

Fietsroute Noord-Hollandse kust (inclusief gpx)

Fiets langs de prachtige duinen van Noord-Holland op deze 50 kilometer lange route. Start in Schoorl en bezoek het kunstenaarsdorp Bergen, geniet van historische architectuur en ontdek drie unieke poldermolens.

Rondje Weerribben (inclusief gpx)

Het Rondje Weerribben is een 31 kilometer lange fietstocht door het Nationaal Park Weerribben-Wieden, op de grens van Overijssel, Friesland, Drenthe en Flevoland. Ontdek de ecologische rijkdom van dit gebied, de thuisbasis van bijzondere planten- en diersoorten.

Fietsroute Heiligenbeelden in de Achterhoek (inclusief gpx)

Deze 36 kilometer lange tocht in de Achterhoek onthult een wereld van historische adel en rijkdom. Fiets langs oude bomenlanen, stijlvolle huizen en kastelen, en bewonder de pracht van heiligenbeelden die getuigen van het verleden.