Zelf maken: speculaasjes in de vorm van een camper

Speculaas in de vorm van een camper? Ja, waarom niet? Deze koekjes zijn niet alleen lekker, maar door de campervorm zijn ze ook een perfecte traktatie voor camperende sinterklaasvierders. Eet smakelijk!

Ingrediƫnten:

  • 250 gram bloem
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram koude boter, in blokjes
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 4 eetlepels melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • (Optioneel) amandelschaafsel voor versiering

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

Je begint met het deeg. Meng in een grote kom de bloem, bruine basterdsuiker, speculaaskruiden, bakpoeder en een snufje zout. Voeg de blokjes boter toe en kneed het geheel tot een kruimelig mengsel. Voeg de melk toe en kneed verder tot een soepel deeg. Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in plasticfolie en laat het minstens een uur rusten in de koelkast.

Nu ga je uitrollen en vormpjes steken. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Rol het deeg na het rusten uit op een met bloem bestoven oppervlak tot ongeveer 5 mm dikte. Gebruik de camper-vormige uitsteekvormen om koekjes uit het deeg te snijden. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Als je wilt, kun je de koekjes versieren met amandelschaafsel.

Bak de speculaaskoeken ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze mooi bruin en gaar zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.
Serveer de speculaaskoeken bij een kop warme chocolademelk of koffie. Perfect voor een gezellige sinterklaasavond!