De 5 leukste kerstmarkten van Duitsland

In Duitsland zijn kerstmarkten een traditie die je niet mag missen. Op deze markten vind je diverse kraampjes met de leukste kerstcadeautjes, decoraties en smakelijke lekkernijen. Van handgemaakte ambachtelijke spullen tot heerlijke glühwein en traditionele Duitse gerechten, er is voor elk wat wils. Wil je meer weten over de kerstmarkten in Keulen, Aken, Berlijn, Oberhausen of Stralsund? Lees dan hier over de 5 leukste kerstmarkten van Duitsland.
kerstmarkt keulen duitsland

Kerstmarkt in Keulen

Van 17 november tot 23 december verandert Keulen in een magische kerstwereld. Ontdek de prachtig versierde kraampjes, gevuld met kerstdecoraties en laat je verwarmen door een mok glühwein en smul van heerlijke Duitse lekkernijen. De stad straalt op zes verschillende pleinen met kerstmarkten, elk met diverse kerstshows en optredens. De grootste kerstmarkt schittert op het Domplein, met wel zo'n 150 kraampjes om te ontdekken. Van 17 november tot 23 december.

Kerstmarkt Berlijn

Zie je er niet tegenop om wat verder te reizen, dan is kerstmis in Berlijn een aanrader. De festiviteiten vinden plaats van 23 november tot 1 januari. Dwaal langs prachtige kerstdecoraties en versierde kraampjes, glij over de ijsbaan, geniet van heerlijke glühwein en smul van Duitse lekkernijen. Verken maar liefst 28 locaties in heel Berlijn waar je de kerstsfeer kunt ervaren, van sfeervolle winkelstraten en gezellige pleinen tot kerken en oude fabrieksgebouwen. Elke kerstmarkt heeft zijn eigen unieke thema. Vanaf de camperplaats ben je met het openbaar vervoer slechts 5 minuten verwijderd van het centrum van Berlijn.. Op 23 november tot 1 januari.  Kerstmarkt Aken (Aachen) Dit jaar kun je ook in Aken, net over de Duitse grens, genieten van een sfeervolle kerstmarkt in het stadscentrum. Gezellige kraampjes bieden kerstversieringen, lekkernijen en drankjes. 's Avonds verlichten de kathedraal en het stadhuis het marktplein, wat de kerstmarkt van Aken een authentieke en minder drukke sfeer geeft. De markt is geopend van 24 november tot en met 23 december 2023.
kerst kraampje

Kerstmarkt in Oberhausen

Van 18 november tot 23 december vind je in CentrO, een enorm winkelcentrum aan de rand van Oberhausen, een van de grootste kerstmarkten van Duitsland. Met meer dan 150 kraampjes vol kerstspullen. Hier kun je werkelijk al je kerstinkopen doen (of een fantastische kerstoutfit kopen). Heb je hierna nog energie over? In het oude centrum van Oberhausen is vanaf 26 november ook een kerstmarkt te vinden... Van 18 november tot 23 december.

Kerstmarkt in de historische binnenstad van Stralsund

Ben je een groot liefhebber van traditionele kerstmarkten en zie je het zitten om naar de Oostzee te rijden, dan is Stralsund een mooie bestemming. Binnen de historische Altstadt vind je drie unieke kerstmarkten: de Alter Markt met een ijsbaan en kerstkraampjes, de Weihnachtskontor voor bijzondere geschenken, en de Neuer Markt met kermisattracties, ambachtelijke producten en sprookjes. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het kerstpodium met livemuziek. Deze kerstmarkten beginnen op 29 november. Vanaf het centrum van Stralsund is het 30 minuten fietsen naar de camperplaats. Vanaf 29 november.
  • Bahnweg Wendorf, op 7,7 kilometer afstand, sitecode op Campercontact 103707.