Kun je de camper schoonmaken met een hogedrukreiniger?

Het voorjaar is een mooie tijd om de camper grondig schoon te maken. Kun je hiervoor een hogedrukreiniger gebruiken? Eerste hulp bij campervragen geeft antwoord.

Camper schoonmaken met hogedrukreiniger: wees voorzichtig

Om je camper glanzend schoon te krijgen, lijkt een hogedrukspuit een goede optie. Toch is dit niet zonder risico, want bij onjuist gebruik ervan breng je voor je het weet schade toe aan je camper. Wees daarom altijd voorzichtig met een hogedrukreiniger: zorg voor een lage waterdruk en houd een spuitafstand aan van minstens zestig centimeter tot de camper.

Wees voorzichtig met het gebruik van een hogedrukreiniger © Welcomia

Camper eerst afspoelen met tuinslang

Of je nu wel of niet een hogedrukreiniger gebruikt; stap één bij het wassen van de camper is om deze eerst met een tuinslang af te spoelen. Dan verwijder je het zand en kan vuil losweken. Breng vervolgens met een zachte borstel reinigingsschuim aan en zet de borstel op een steel voor de hoge delen.

Reinigen van ramen en velgen

Het reinigen van de ramen gaat het best met daarvoor ontwikkelde schoonmaakmiddelen. Pas daarbij wel op voor krassen op het kunststof. Voor de velgen bestaat een velgenreiniger. Voorkom dat schoonmaakmiddelen uitdrogen door een plek in de schaduw te zoeken en onderdelen tijdig met water af te spoelen. In sommige gemeenten mag je de camper overigens niet op straat wassen, omdat hemelwater hier ongezuiverd de natuur in gaat.

Wasstraten voor campers

Er zijn ook speciale wasstraten die geschikt zijn voor campers. Let er wel op of accessoires aan de buitenzijde hiertegen bestand zijn. Bij sommige wasprogramma’s kun je de borstelrol voor de dakreiniging uitschakelen. Veiliger is het gebruik van een wascabine bij een autowasserette.

Heb jij ook een campervraag waar je niet uitkomt? Stel ‘m aan de NKC via mail.