Tussenstop in Wapenveld

In het stroomgebied van de IJssel, op de grens met de Veluwse bossen, hebben Sarry en Dinie van de Scheer hun camperplaats goed voor elkaar. Leuke ontvangst, goede voorzieningen, perfecte wifi en een gezellige huiskamer. Gelegen aan fietsroutes en een vis- en zwemplas als startpunt voor kanoroutes.
veluwse-deltawerken

Tip 1: Veluwse deltawerken

Op loopafstand van de camperplaats vind je de Veluwse deltawerken: een acht kilometer lange hoogwatergeul, met erlangs een mooie wandelroute, die ons in Veessen bij De Nijensteen brengt, het informatiecentrum over deze waterberging van de IJssel. Daar vinden we alle informatie over fiets- en wandelpaden, vogelkijkhutten, kanoroutes en nog veel meer.
koe

Tip 2: Zuivelmuseum

Vanaf de camperplaat zie je boerderij Erve IJzerman uit 1898 liggen. In deze gerestaureerde boerderij met fraaie bijgebouwen is het Nationale Zuivelmuseum gevestigd. Het museum biedt een boeiende kijk op niet alleen de ontwikkeling van de zuivelproductie, maar vooral ook over het reilen en zeilen in een IJsselhoeve van ruim honderd jaar geleden. Alsof de tijd heeft stilgestaan!
hanzestad-hattem

Tip 3: Hanzestad Hattem

Hanzestad op de Veluwe, noemt het historische stadje Hattem zich. Slenterend door de sfeervolle, kronkelende straatjes waan je je in de wereld van Anton Pieck. Geen wonder dat hier aan deze kunstenaar een museum is gewijd. Wat musea betreft is het in Hattem lastig kiezen, want het stadje heeft er nog twee: het Bakkerijmuseum en het Museum Voerman, gewijd aan lokale historie, cultuur en archeologie.