Tussenstop in Putten

Op de grote parkeerplaats achter het gemeentehuis in Putten zijn twee vakken gereserveerd voor campers, meer stelt deze camperplaats niet voor. Toch zijn de plekken regelmatig bezet. Niet vreemd, want met zijn bewogen geschiedenis heeft het Veluwse dorp de bezoeker veel te bieden.
camperplaats-putten

Tip 1: De Gedachtenisruimte

Na een aanslag op een Duits legervoertuig nabij Putten op 2 oktober 1944 nam de bezetter op een gruwelijke manier wraak: alle mannen tussen de 18 en 50 jaar oud werden afgevoerd naar Duitse werkkampen, waar velen van hen van uitputting stierven. Van de 659 keerden er slechts 48 terug. In de Gedachtenisruimte zijn alle namen van de slachtoffers te lezen. Huiveringwekkend.
de-gedachtenisruimte-putten

Tip 2: Mariahoeve

Drie zussen bleven hun leven lang op de boerderij wonen waar ze waren geboren. Aan vernieuwing deden ze niet en toen de laatste zus Maria van den Brink in 2003 overleed, bleek de boerderij nog goeddeels in dezelfde staat als toen haar ouders deze in 1907 lieten bouwen. Na een zorgvuldige restauratie werd hun erfenis een museumboerderij, waar bezoekers zich kunnen verbazen over de gestolde tijd.
musea-putten

Tip 3: Oldenallerpad

Een van de fraaiere klompenpaden met veel afwisseling is het Oldenallerpad, in varianten van vier tot twaalf kilometer te lopen, waarbij alleen de langste versie deels over verharde wegen leidt. Nabij de Oldenallerbrug staat een gedenksteen, als herinnering aan de aanslag die hier in 1944 plaatsvond en de aanleiding vormde voor de Puttense razzia.
De sitecode op Campercontact.com van Parking Gemeentehuis, Putten is 6837.