Tussenstop in Nijkerk

De camperplaats in Nijkerk is gelegen aan het Nijkerkernauw. Vanuit de camper heb je een prachtig uitzicht op het water. Er is voldoende gelegenheid voor verschillende activiteiten, zoals zwemmen, vissen, fietsen en wandelen. Na een heerlijke dag aan het strand is er ruime gelegenheid voor een gezellige borrel of heerlijk diner bij het nabijgelegen restaurant het Strandhuys.

Tip 1: Zuiderzeeroute

Vanuit stoomgemaal Arkemheen start de prachtige Zuiderzeeroute richting Putten. Een 50 kilometer lange fietsroute langs de Zuiderzee waar onderweg verschillende bezienswaardigheden, zoals schaapskooien, kastelen en bossen te zien zijn

Tip 2: De toren van Nijkerk

In november 2012 werd de Nijkerkse toren verkozen tot mooiste toren van Nederland. De toren heeft de schoonheid vooral te danken aan het prachtige Carillon. Dit wereldberoemde klokkenspel bevat maar liefst 51 klokken. In de zomer vinden er verschillende concerten plaats in de kerk en is het elke donderdagavond van 18:00 tot 19:15 mogelijk om de toren te beklimmen. Het is een zware klim, maar door het prachtige uitzicht is het de klim zeker waard. Een gids zal je hier alles vertellen over de bijzondere geschiedenis van het carillon en de toren.

Tip 3: Museum Nijkerk

Museum Nijkerk is een interessant museum over de geschiedenis van Nijkerk. Een verzameling van prachtige schilderijen, foto’s, meubels en oude gebruiksvoorwerpen. Achteraf kun je het centrum van Nijkerk bezoeken en een lekker drankje doen op het plein.

 

De sitecode van Camperpark Nijkerk aan Zee is 9234