Op avontuur met studiemodel Weinsberg X-Pedition 600 MQ

17 juni 2024

Geen weg is onbegaanbaar, geen nacht te donker en geen avontuur te gek voor de Weinsberg X-Pedition 600 MQ. Dit studiemodel werd afgelopen week gepresenteerd op een persconferentie van de Knaus Tabbert Groep.

3300_R44_600-MQ_EX_Kampagnenmotiv_Quer

Met de robuuste camper op de Mercedes Sprinter richt Weinsberg zich op avonturiers die graag op ontdekkingstocht gaan met een voertuig dat tegen een stootje kan. De Weinsberg X-Pedition 600 MQ is straks beschikbaar in vier zogenoemde expeditiekleuren.

Het exterieur ademt avontuur, met de grote terreinbanden, de stoere striping, het roofrack, de bullbar en het reservewiel en rack aan de achterzijde.

3300_R44_600-MQ_IN_DSF0695_HFT

Het interieur van de Weinsberg X-Pedition 600 MQ is modern en helemaal van deze tijd. De zitgroep is omgeven door een lattenwand die de binnenruimte een warme en huiselijke sfeer geeft. Deze wandbekleding zorgt ook voor een goede geluidsisolatie.

Weinsberg kiest aan de passagierszijde voor het eveneens populaire vilt op de wanden. Een echte gimmick is de ledverlichting onder de kastjes, die van kleur kan wisselen.

Droogtoilet

3300_R44_600-MQ_GR-TN_2025

Het dwarsbed achterin heeft een verstelbaar hoofdeinde. Dit is omhoog te klappen, waardoor het als rugleuning kan dienen. Zo is van het bed binnen een handomdraai een loungeplek te maken.

In de badkamer heeft Weinsberg een Cleanflex-droogtoilet geplaatst – een innovatie van Knaus Tabbert – dat is weg te schuiven wanneer het niet in gebruik is.

Vierwielaandrijving en meer bodemvrijheid zijn tegen meerprijs verkrijgbaar. Het is nog niet bekend wanneer de Weinsberg X-Pedition 600 MQ in de showroom staat, laat staan wat de stoere camper gaat kosten.