Knaus en Weinsberg roepen campers terug

18 juli 2023
De campermerken Knaus en Weinsberg zijn een terugroepactie gestart voor een aantal modellen van de halfintegraalcampers, omdat gebleken is dat kunststofdelen van de camper los kunnen raken.
Knaus en Weinsberg roepen campers terug
Het gaat om de delen bij de overgang van de cabine naar de camperopbouw. Als deze losraken, kunnen ze schade of letsel veroorzaken bij medeweggebruikers. De RDW informeert de eigenaren van de campers die het betreft.

Grijze import

Het gaat om campers vanaf bouwjaar 2012 tot en met 2021. Eerder al maakte de Duitse RDW-evenknie Kraftfahrt-Bundesamtes (KBA) bekend dat er in dat land duizenden campers terug moeten naar de dealer. Hoeveel dat er in Nederland zijn is niet bekend. "Daar hebben wij geen zicht op", zegt areamanager Patrick van den Burg van Knaus Tabbert in Nederland. "Er vindt veel grijze import plaats en campers worden ook buiten de dealers om verhandeld. Wij kennen de eigenaren lang niet allemaal, de RDW wel."
Knaus en Weinsberg roepen campers terug 2

Geen paniek

Hij raadt eigenaren aan de oproep van de RDW niet te negeren en een afspraak te maken bij de dealer, al is er geen reden voor paniek. "Ik werk al sinds 2014 bij Knaus en heb nog nooit van incidenten gehoord. Maar als het maar één keer misgaat, staat daarmee vast dat het niet onmogelijk is. Dat is voldoende voor een terugroepactie." De dealers zijn inmiddels voorzien van reparatiesetjes. Op het terugroepregister van de RDW is te lezen om welke modellen het precies gaat.