Nieuwe camperplaats in Sint Annaparochie

13 juni 2024

In Sint Annaparochie is op 1 juni camperplaats Rembrandt & Saskia van start gegaan, met ruimte voor twintig campers. De naam verwijst naar de beroemde schilder, die in 1634 in de kerk van Sint Annaparochie in het huwelijk trad met zijn geliefde Saskia, dochter van de burgemeester van Leeuwarden.

077 entree1 liggend camperplaats Sint Annaparochie

“Tot 2034 zijn hier allerlei activiteiten die hieraan herinneren”, zegt Hendrik Dijkstra, die de camperplaats samen met zijn ouders exploiteert. “Vroeger liepen er paarden en toen die er niet meer waren, hadden we de grond over. Doordat mijn ouders een camper hebben, kwamen we op het idee om er een camperplaats in te richten”, vertelt Dijkstra.

077 DJI_0046 camperplaats Sint Annaparochie (1)

De vergunning was verrassend snel rond, waarna de aanleg kon beginnen. “De gemeente wil het toerisme graag stimuleren en was gelijk heel enthousiast.” De plekken zijn 70 vierkante meter groot en deels verhard, voorzien van aansluitingen voor elektra en er is sanitair.

Afrekenen kan met Camperpay via Campercontact, maar ook bij Johannes en Hanny Dijkstra, die naast de locatie wonen en dagelijks een kijkje komen nemen.

De sitecode van Camperpark Rembrandt & Saskia op Campercontact is 108699.

Verder lezen