Camperterrein Kapermolen Hasselt feestelijk geopend

18 juni 2024

In Hasselt, in Belgisch Limburg, is afgelopen donderdag 14 juni Camperterrein Kapermolen Hasselt na een testperiode feestelijk geopend. Sinds eind maart ontving de camperplaats al meer dan vierhonderd campers.

Opening Camperterrein Kapermolen Hasselt 1

Volgens Rik Dehollogne, schepen (wethouder) voor Toerisme, is de camperplaats een ideale uitvalsbasis voor Hasselt en Limburg: “Deze nieuwe parking heeft een unieke ligging door de combinatie van groen en de nabijheid van het centrum. We gaan voor een kwalitatieve parking met voldoende ruimte, waar de bezoeker optimaal kan genieten van het groen en zich tegelijk op een boogscheut van de stadskern bevindt. Perfect bereikbaar met de fiets of zelfs te voet.”

Daaraan is volgens Dehollogne ook het succes te danken, met een bezettingsgraad van 45 procent de afgelopen periode. “De eerste cijfers tonen aan dat het al direct na de opening een groot succes is. Het camperterrein wordt in de toekomst ook nog heel wat groener, zodat het nog aantrekkelijker wordt.”

Opening Camperterrein Kapermolen Hasselt 2

Het terrein is verdeeld in twee zones. De eerste is vrij toegankelijk, waar camperaars vuil water kunnen lozen en kunnen gebruikmaken van het watertappunt. De camperplaats zelf is afgesloten met een slagboom en heeft twintig ruime plekken voor campers met een lengte tot acht meter, die er maximaal vier dagen kunnen verblijven. Betalen kan via de betaalautomaat op het camperterrein of via de app Aanuit.net.

De sitecode van Camperterrein Kapermolen Hasselt op Campercontact is 110050.

Verder lezen