Onderhoud


Met de camper door de wasstraat

De camper schoon wegzetten betekent doorgaans ook dat deze weer schoon uit de stalling komt, behoudens misschien wat stof. De camper voor de deur op straat wassen is erg onhandig en bovendien niet al te best voor het milieu, omdat de wasmiddelen de grond insijpelen en zo in het oppervlaktewater terechtkomen. Wasstraten waar een camper onder handen worden genomen, zijn echter niet heel erg dik gezaaid. Op onze site vindt u bij de Camperbedrijven een overzicht met wasstraten.

Een waarschuwing is echter wel op z’n plaats: is het camperdeel van de wagen uitgerust met kunststof ramen, dan wordt het gebruik van een automatische wasstraat doorgaans afgeraden. De borstels kunnen krassen op de ramen veroorzaken.

Een wasstraat is echter niet altijd een machine. Bij sommige bedrijven wordt de camper helemaal met de hand gewassen en worden de kieren om de deuren niet vergeten. Wie een hogedrukreiniger gebruikt, moet deze niet te dicht bij de camper houden. Met name sierstrips en stickers zijn hier vaak slecht tegen bestand.

Veel geschikte wasstraten zijn bedoeld voor vrachtwagens en bussen en gelukkig zijn bij veel ervan ook campers welkom. Overal in het land zijn wasboxen te vinden en meestal zijn die zo ruim dat een camper er ook terecht kan. Maar het is wel doe-het-zelven in de open lucht, wat met munten betaald moet worden. Diverse wasboxen hebben een wisselautomaat.

Bij enkele bedrijven die in de lijst zijn opgenomen, is er een speciale box voor campers. Die heeft een loopbrug om de camper ook van boven schoon te kunnen maken. In sommige delen van het land zijn veel wasstraten te vinden, elders bijna niet.

Ontbreekt een favoriet adres? Meld deze dan aan met dit formulier.

Wil je weten hoe je de camper klaarmaakt voor het nieuwe seizoen? Bekijk dan onderstaande video: