Volkswagen ID. Buzz Volkswagen ID. Buzz

De Duitse camperbouwer Alpincamper is de eerste die van de volledig elektrische Volkswagen ID. Buzz een volwaardig camperbusje heeft gemaakt. Hiermee is Alpincamper zelfs Volkswagen te snel af.

Het ontwerp van de Volkswagen ID. Buzz is geïnspireerd op de legendarische Volkswagen T1. De bescheiden lengte van 4,71 meter vraagt enige creativiteit van de camperombouwer. Alpincamper kiest voor een indeling met een lange zijbank aan de bestuurderszijde met daartegenover een lichtgroen keukenblok. Van de bank is met een extra kussen een bed te maken. Dit heeft een afmeting van 200 bij 120 centimeter. In de rugleuning van de bank is opbergruimte gecreëerd. De keuken heeft een houtlook aanrecht met werkruimte, een inductiekookplaat en een ronde roestvrijstalen spoelbak met zwarte kraan. In het keukenblok is plaats voor twee jerrycans van twaalf liter voor vers en vuil water. De compressorkoelkast van Dometic is in een van de drie lades onder de bank weggewerkt.

De ID. Buzz is een tweepersoons camperbusje. Een vierkant hefdakje zorgt voor stahoogte en ventilatie, en biedt dus geen ruimte aan een extra bed. De zijwanden, het plafond en de deuren zijn geïsoleerd en bekleed met lichtgrijs vilt. Tegen het plafond en de wanden is ledsfeerverlichting aangebracht. De vloerbedekking is van pvc.

Actieradius van 400 kilometer

De elektrische ID. Buzz van Alpincamper is gasloos. De bus is voorzien van een 204 pk-elektromotor, twee 100Ah-LiFePO4-accu’s, een zonnepaneel van 110 wattpiek en een 230 volt binnen- en buitenaansluiting met aardlekschakelaar. Koppel je de ID. Buzz aan een snellader, dan is de accu in dertig minuten voor 80 procent vol. De actieradius met een volle accu is 400 kilometer.

Op de weg trekt de ID. Buzz Alpincamper de aandacht met zijn futuristische voorkomen en de kleine bullbar voorop. De elektrische bus is standaard uitgerust met talrijke rijhulpsystemen, zoals een noodremassistent met voetgangers- en fietsersherkenning, parkeerassist, Apple CarPlay en Android Auto, een navigatiesysteem, achteruitrijcamera en dubbele airbags.

Specificaties

Merk Volkswagen ID. Buzz
Model Alpincamper
Prijs vanaf € 86.908
Rijklaargewicht nog niet bekend
Toegestane max. massa nog niet bekend
Opbouwlengte 471 cm
Totale breedte 198 cm
Totale hoogte 195 cm

 

 

 

 

Meer informatie?
www.alpincamper.de