Buscampers 2023

Dit is een overzicht van de nieuwste buscampermodellen voor 2023.

Affinity Duo

Veel campergebruikers reizen met z'n tweeën. Voor deze groep mensen is de Affinity Duo ontworpen.

Affinity M

Een camper met het rijcomfort van een personenauto, dat belooft Affinity met de Affinity M. Deze nieuwe buscamper staat voor het eerst op de MAN TGE.

Dethleffs Globetrail

Dethleffs’ buscamperserie Globetrail werd voor seizoen 2022 geïntroduceerd. Een nieuwe indeling voor komend modeljaar is de Globetrail 590, gebouwd op de Ford Transit.

Dreamer D51 Fun Addict

De Franse camperfabrikant Dreamer, onderdeel van de Rapido-groep, komt met een nieuw model op basis van de Ford Transit: de Dreamer D51 Fun Addict.

Dreamer D51 Select

Ford mag vanaf nu ook Dreamer tot zijn klanten rekenen. Het Franse merk kiest voor de Transit met 170 pk-motor en automaat voor de D51 Select.

Frankia Yucon 6.0 BD

Het slaaphefdak in de Frankia Yucon 6.0 BD maakt dit exemplaar tot een camper voor vier personen. Behalve de slaapplaatsen bovenin is in de camper een dwarsbed te vinden.

GiottiVan 60T

Een separate douchecabine komt niet veel voor in een buscamper. Toch krijgt Giottiline het voor elkaar in de GiottiVan 60T.

Globe-Traveller Explorer 2XS

Opvallend anders, dat is de Globe Traveller Explorer 2XS. Deze Poolse buscamper is ontworpen voor twee personen.

Hannes en Grote Hannes

Het Duitse verhuurbedrijf Hannes Camper produceert sinds dit jaar zelf buscampers. Hannes en Grote Hannes onderscheiden zich van de anderen door een premium design.

Hobby Maxia Van

De Hobby Maxia Van is afgeleid van de gelijknamige caravanserie en het resultaat van een onlangs bekrachtigde samenwerking met Volkswagen.

Hymer Free S Blue Evolution

Hymer’s buscamperserie Free op de Fiat Ducato is een succes en dat geldt ook voor de sportieve Blue Evolution-uitvoering.

Innova Roadtrip 595L Expedition Line

Camperaars die graag de vrije natuur in trekken. Dat is een doelgroep waar de Nederlandse camperbouwer Innova zich mede op richt.

La Strada Regent EB

La Strada bouwt buscampers in het Duitse Echzell. Er zijn drie series: de Avanti, Nova en Regent. Die laatste krijgt er nu een model bij, de Regent EB.

Laika Ecovip 645

Het achterste deel van de Laika Ecovip 645 is op allerlei manieren te gebruiken. Overdag is dit een rondzit met langsbanken, die voor de nacht transformeert tot bedden.

LMC Innovan 590 Ford Transit

In het wagenpark van LMC stonden al drie Innovan-buscampers op de Fiat Ducato. Onlangs kwam daar de Innovan 590 op de Ford Transit bij.

Malibu Van diversity GT skyview 640 LE K

Open zichtlijnen en een licht interieur zorgen voor veel ruimtebeleving in de Malibu Van diversity GT skyview.

Pössl Summit Shine 600L

De Pössl Summit Shine 540 won in 2022 de titel Kampeerauto van het jaar. Voor seizoen 2023 introduceert Pössl dezelfde indeling op zes meter: de Summit Shine 600L.

Sun Living V 60SP TentTop

De Sun Living V 60SP TentTop is afgeleid van de al bestaande V 60SP, een buscamper voor vier personen. Het grote verschil is het slaaphefdak in dit nieuwe model.

Sunlight Cliff 4 x 4 Adventure Edition

Avontuurlijke uitbreiding voor de Cliff Camper Van-serie van Sunlight: de camperbouwer presenteert het eerste vierwielaangedreven model op een Ford-chassis.

Tourne Mobil 6.0

De buscampers van Tourne zijn ontwikkeld voor de Scandinavische markt. Dat betekent dat ze het hele jaar door zijn te gebruiken.

VAN-Jorn ModuleVAN

Eigenwijze campers bouwen voor eigenzinnige mensen, dat is de missie van de Groningse camperbouwer VAN-Jorn.

Weinsberg CaraTour op Ford

De buscamper CaraTour was al verkrijgbaar op de Fiat Ducato. Vanaf seizoen 2023 biedt Weinsberg hem ook aan op de Ford Transit met standaard een 130 pk-motor.

Volop opties in Custom Bus Camper XL

De traditionele buscamperindeling is ver te zoeken in de sportieve Camper XL van Custom Bus.