Alkoofcamper

Waar de buscamper compact is, biedt de alkoofcamper ruimte voor meerdere mensen. Oftewel: zeer geschikt voor families met kinderen. Zo zorgt de handige indeling bijvoorbeeld voor voldoende ruimte om gezamenlijk binnen te eten.

De term alkoof duidt op de forse kap boven de cabine, waarin een vast (en dus altijd beschikbaar) bed is gemonteerd.

Alkoofcampers bieden doorgaans veel leefruimte, maar ook veel slaapplaatsen, vaak wel zes. Het zijn echte familiecampers. Zo is de sanitaire ruimte ideaal voor reizen met (kleine) kinderen. Je beschikt over alle voorzieningen en hoeft niet per se gebruik te maken van de faciliteiten op de camping.

Nadeel is dat alkoofcampers altijd behoorlijk hoog zijn en daarmee niet erg zuinig met brandstof. Soms zijn ze compact; dan is de ruimte in de hoogte te vinden. Maar vaak hebben ze forse afmetingen en moet je wennen aan de hoogte van de alkoof, vooral vanwege laaghangende takken.

De alkoofcamper in de praktijk

Wil jij weten of een alkoofcamper iets voor jou is en aansluit bij al jouw of jullie camperbehoeften? Bekijk ter inspiratie dan eens de persoonlijke ervaringen met de alkoof, van verschillende type camperaars in de ori├źnterende fase.

Ben je ter vergelijking ook benieuwd naar de ervaringen met de halfintegraal, buscamper en integraal? Ga dan direct naar de overzichtspagina met alle videoverhalen over de verschillende camperervaringen.