Buscamper

Een van de soorten campers die je kunt tegenkomen zijn de buscampers. Bij de busjes wordt het onderscheid gemaakt tussen de iets grotere buscamper en de compactere camperbusjes. Door het compactere formaat van deze modellen zijn deze campers een stuk wendbaarder en is het makkelijk om ook kleine dorpjes en stadjes te bezoeken met je camper! Dit is dan ook één van de redenen dat deze buscampers en camperbusjes flink in populariteit toenemen.
buscamper

Buscamper

De buscamper is gemaakt op basis van een bestelbus. Soms door een fabriek, zoals Westfalia of Pössl, maar vaak ook direct in opdracht van particulieren, zodat je precies de camper krijgt die jij wilt. Buscampers zijn iets groter dan campingbussen, zowel in de breedte en de lengte als in de hoogte. Daardoor is er in deze campers wel ruimte voor een volwaardige badkamer, ook wel de natte cel genoemd, terwijl ze toch compact zijn. Zo kun je gemakkelijk een stad inrijden en vormen smalle bergweggetjes geen probleem. Buscampers zijn net als campingbussen toegankelijk via een schuifdeur aan de zijkant.

De buscamper in de praktijk

Wil jij weten of een buscamper iets voor jou is en aansluit bij al jouw of jullie camperbehoeften? Bekijk ter inspiratie dan eens de persoonlijke ervaringen met de buscamper, van verschillende type camperaars in de oriënterende fase.
Ben je ter vergelijking ook benieuwd naar de ervaringen met de halfintegraal, alkoof en integraal? Ga dan direct naar de overzichtspagina met alle videoverhalen over de verschillende camperervaringen.