Griekenland

Griekenland over land

Op reis door een antiek theater zie je de mooiste archeologische schatten én geniet je volop van de Griekse geneugten.

Boek nu

 • Breedste reisaanbod
 • Voor en door camperaars
 • Reizen met respect voor mens, milieu en natuur
 • Breedste reisaanbod
 • Voor en door camperaars
 • Reizen met respect voor mens, milieu en natuur

Griekenland over land

Griekenland is een fantastische bestemming voor camperaars. Het zonnige land heeft veel fraais te bieden: indrukwekkende bezienswaardigheden, mooie stranden, vriendelijke mensen, pittoreske dorpjes, afwisselende natuur, lekker eten, heerlijk weer en natuurlijk de oude cultuur, de bakermat van de westerse beschaving.

Tijdens de rondreis staan dan ook veel excursies op het programma om Griekenland zo goed mogelijk te leren kennen. Zo zien we eeuwenoude opgravingen, prachtige musea en verstilde kerkjes en kloosters. Ook genieten we onderweg van adembenemende uitzichten, machtige bergen, eenzame baaien en proeven we uitgebreid van de heerlijkheden uit de Griekse keuken.

Lees meer Toon minder

Griekenland is een fantastische bestemming voor camperaars. Het zonnige land heeft veel fraais te bieden: indrukwekkende bezienswaardigheden, mooie stranden, vriendelijke mensen, pittoreske dorpjes, afwisselende natuur, lekker eten, heerlijk weer en natuurlijk de oude cultuur, de bakermat van de westerse beschaving.

Tijdens de rondreis staan dan ook veel excursies op het programma om Griekenland zo goed mogelijk te leren kennen. Zo zien we eeuwenoude opgravingen, prachtige musea en verstilde kerkjes en kloosters. Ook genieten we onderweg van adembenemende uitzichten, machtige bergen, eenzame baaien en proeven we uitgebreid van de heerlijkheden uit de Griekse keuken.

Hoogtepunten & unieke kenmerken

 • Delphi, bezoek opgraving en museum
 • Bezoek Akropolis in Athene
 • Pilion gebergte en treinrit over klassiek smalspoor
 • Bezoek Meteora-kloosters
 • Tocht over het meer van Ohrid

Reisschema

In onderstaand reisoverzicht nemen we je mee naar de diverse periodes van de reis.

 • Dag 1-7
  Duga Resa, Belgrado, Nea Moudania
 • Dag 8-16
  Vergina, Kato Gatzea, Delphi
 • Dag 17-25
  Athene, Korinthe, Tolo
 • Dag 26-33
  Githion, Koroni, Olympia
 • Dag 34-40
  Kastraki, Stuga, Skhodër
Dag 1-7Duga Resa, Belgrado, Nea Moudania
Kilometers vreten Rijdagen: dag 2, 3, 5, 6

De reis start in Kroatië in Duga Resa. We vervolgen de reis naar Servië en Noord-Macedonië, tot we op dag zes in Nea Moudania voet op Griekse bodem zetten. In deze kustplaats komen we eerst lekker bij op de goudgele stranden met helderblauw zeewater, zodat we met een uitgerust gevoel de excursie naar Thessaloniki ondernemen.

Dag 8-16Vergina, Kato Gatzea, Delphi
Cultuur en natuur Rijdagen: dag 9, 10, 14

Al dan niet via een toeristische omweg langs prachtige natuur of historische opgravingen zetten we koers naar een indrukwekkende archeologische bezienswaardigheid. In Vergina zien we namelijk de graftombes van het antieke Aigai, de eerste hoofdstad van het koninkrijk van Alexander de Grote. De volgende halte Kato Gatzea is een aangename uitvalsbasis om het schiereiland Pilion te ontdekken. Tijdens de dagexcursie komen we op de mooiste plekken en stappen we op de klassieke trein, die door het Pilion-gebergte rijdt. Ook beeldschoon is Delphi, een archeologische snoepwinkel met een spectaculaire ligging tegen de flank van een berg. Dankzij de historische heiligdommen en adembenemende uitzichten is deze must-see een lust voor het oog.

Dag 17-25Athene, Korinthe, Tolo
Athene en de Peloponnesos Rijdagen: 17, 20, 23

Op reis door Griekenland mag Athene uiteraard niet ontbreken. Voor de hoofdstad trekken we enkele dagen uit en staan er meerdere uitstapjes op het programma. Zo zien we de met veel ceremonie omgeven wisseling van de wacht bij het parlementsgebouw en beklimmen we de 156 meter hoge Akropolis. Op de top van de tafelberg wacht een schitterende beloning: wereldberoemde tempels als het Parthenon én een geweldig uitzicht over Athene. Onderweg naar de Peloponnesos steken we het strak getailleerde Kanaal van Korinthe over. Na ook de ruïnestad Oud Korinthe bezocht te hebben, rijden we verder naar de geliefde badplaats Tolo.

Dag 26-33Githion, Koroni, Olympia
Van aantrekkelijke kustplaatsen tot Olympia Rijdagen: dag 26, 28, 31

Dat de Peloponnesos barst van de aantrekkelijke kustplaatsen, blijkt wel weer in Githion. Gezegend met goudkleurige stranden, kristalhelder water en gezellige terrasjes is dit een badplaats met alles erop en eraan. Ook in het Venetiaanse vestingstadje Koroni zijn we druk met ‘niks’: luieren in de zon, flaneren over de boulevard en genieten van de Griekse keuken. Geheel ontspannen volgen we de kronkelige berg- en kustwegen richting Olympia. In de geboorteplaats van de Olympische Spelen nemen we ruim de tijd om de opgravingen en het museum te bekijken.

Dag 34-40Kastraki, Stuga, Skhodër
Filmdecor Rijdagen: dag 34, 35, 38, 40

Met het oversteken van de aardbevingsbestendige brug van Patras verlaten we het schiereiland en belanden we na een tussenstop in Mytikas in Kastraki. Dit traditionele dorpje ligt oogverblindend mooi aan de voet van de ‘zwevende’ rotskloosters van Meteora en is typisch zo’n plek die je gezien moet hebben om te geloven. Tijdens de excursie naar dit bijzondere werelderfgoed annex filmdecor kijk je dan ook je ogen uit. Hierna nemen we afscheid van Griekenland, maar er staat ons in Noord-Macedonië alweer een nieuw hoogtepunt te wachten. Hier maken we een boottocht over het Meer van Ohrid en wanen we ons aan de Middellandse Zee. In het Albaanse Skhodër eindigt de reis.

Heb je een vraag?

Bel met onze klantenservice of neem contact op via het contactformulier.

Details

Reisinformatie

 • Max. Groepsgrootte 20 campers
 • Startpunt Duga Resa, Kroatië
 • Eindpunt Shkodër, Albanië
 • Lengte reis 3800 kilometer
 • Aantal rijdagen 17 rijdagen
Praktische informatie
 • Deze reis is niet geschikt voor campers langer dan 8 meter (incl. fietsenrek) i.v.m. beperkte ruimte op de campings.
 • Een paspoort of identiteitsbewijs is vereist. Het document moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na vertrek uit het land van bestemming.
 • Check voorafgaand aan de reis of je verzekering hulpverlening dekt in het reisgebied van deze reis.
 • Huisdieren zijn toegestaan op deze reis, behalve tijdens excursies en gezamenlijke maaltijden en activiteiten.
 • In verband met de lange duur van excursies en de hoge temperatuur wordt het afgeraden huisdieren mee te nemen.
 • Het actieve karakter van deze reis vraagt om een goede lichamelijke conditie. Deelnemers moeten goed ter been zijn en zonder moeite lange wandelingen kunnen maken op oneffen ondergrond.
 • Ervaring met rijden in de bergen is gewenst.
 • De campings zijn niet modern, maar alle basisvoorzieningen inclusief elektra zijn aanwezig. Er is één overnachting op een camperplaats zonder voorzieningen.
 • Ervaring leert dat restaurants in de landen die we bezoeken beperkt rekening kunnen houden met specifieke dieetwensen (m.u.v. vegetarisch). Bij vragen neem contact op met de reisbegeleiding.
 • Het tolgeld tijdens de reis is niet inbegrepen in de reissom.
 • Check voor boeking de Algemene Voorwaarden NKC Camperreizen.
Samen richting een duurzame campergeneratie.

Elke campertrip genieten we weer van alle fraai- en vrijheid die de natuur ons te bieden heeft. Dat gunnen we de volgende generatie camperaars natuurlijk ook! Met het behalen van het Travelife certificaat behoort de NKC tot een groeiende groep reisorganisaties in Nederland die duurzaamheid daadwerkelijk heeft omarmd. Want door vandaag milieubewuster te camperen, maken we aan het eind van de rit samen het verschil voor de camperaar van morgen.

De CO2-opvang van deze camperreis.

Tijdens deze groepsreis rijden we vanaf de startcamping tot en met de eindcamping 3.800 kilometer. Op basis van de berekening door de NKC-CO2-calculator betekent dit een uitstoot van 1.212 CO2 per camper; met jouw bijdrage worden 12 bomen geplant! De voetafdruk van deze kilometers wordt opgevangen door middel van boomaanplanting in het NKC-bos. Een initiatief dat in het kader van natuurherstel en biodiversiteit in samenwerking met Stichting StukjeNatuur is gestart. 

Daarom mee met NKC

Met de NKC beleef je een fantastische reiservaring, waarbij je op een veilige manier nieuwe, uitdagende bestemmingen bezoekt en de geruststelling hebt dat alles tot in de puntjes geregeld is. Je gaat op reis met andere camperbezitters en een deskundige reisbegeleiding, waarbij ook veel ruimte is voor individuele vrijheid. En dat tegen de scherpste prijs in de markt, zonder verrassingen.

Scherpe prijs

Maximale voorpret

Voor en door camperaars

Vrijheid blijheid

Meer begeleiders

Met zorg voor elkaar

De voordelen van NKC-groepsreizen

 • Meer dan 25 jaar ervaring
 • Exclusief voor camperaars
 • Reisinformatie in app
 • Goedkoopste aanbieder
 • Individueel, maar toch samen
 • Inclusief kennismakingsbijeenkomst
 • Begeleiding door 2 (echt)paren
 • Keuze uit meer dan 60 groepsreizen

Klantwaarderingen

8,1

FAQ

Waar vind ik het actuele reisaanbod?

Het reisaanbod van NKC groepsreizen met uitgebreide informatie kun je hier vinden en boeken. Heb je interesse in camperroutes, groepsreizen of maatwerkreizen van de NKC? Bekijk dan ons aanbod op de website of blijf op de hoogte van nieuwe reizen via de nieuwsbrief van NKC Reizen.

Vanaf wanneer kan ik het reisaanbod 2024 boeken?

Al onze groepsreizen staan op de website. Ons aanbod is veelzijdig met ruim 70 reizen naar 50 bestemmingen. Behalve de jaarlijks terugkerende bestemmingen bieden we ook een aantal nieuwe reizen aan. Kijk hier voor het aanbod.

Nog niet geabonneerd op de nieuwsbrief van NKC Reizen? Schrijf je dan in en blijf op de hoogte.

Is het mogelijk om aan een NKC-groepsreis deel te nemen met een huurcamper?

Ja, dit is mogelijk. Indien je graag met een huurcamper een groepsreis maakt, ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van een veilige camper en eventuele verzekeringen. Uiterlijk acht weken voor vertrek moeten de campergegevens (zoals kenteken en afmetingen) bij NKC Reizen bekend zijn.

Hoe boek ik online een NKC-groepsreis?

Het boeken van een groepsreis is een exact klusje waarbij het maken van fouten niet handig is. Voor het online boeken van een NKC-reis is er daarom de handige stap-voor-stap uitleg. Met deze uitleg gaat het zeker goed.

De reis van mijn keuze is volgeboekt. Kan ik op een reservelijst?

Wanneer een reis vol zit, is het mogelijk je aan te melden voor de interesselijst. De interesselijst verplicht je tot niets. Komt er een plek vrij, dan worden alle geïnteresseerden op de lijst per e-mail op de hoogte gesteld. De beschikbare plaats wordt weer online aangeboden en eenieder is vrij deze te boeken via onze website volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Wil je graag mee op de betreffende reis, houd dan je e-mail goed in de gaten en wees er snel bij wanneer er een plek vrijkomt.

Aanmelden voor de interesselijst van een specifieke groepsreis is heel eenvoudig:

 • Ga op nkc.nl naar de betreffende reis.
 • Klik op ‘Volgeboekt, Tip mij’ 
 • Vul je e-mailadres, je naam en de titel en het nummer van de reis  

Na het invullen van je e-mailadres ontvang je geen ontvangstbevestiging per e-mail, maar zie je alleen een bevestiging op het scherm.  

 • Zodra er een plek vrijkomt op de reis, ontvangt iedereen die op de lijst staat een e-mailbericht.  
 • Bij vragen kun je contact opnemen met de NKC via ons contactformulier of 033 - 467 70 70. 
Hoe kan ik mijn boeking annuleren?

Stuur een bericht via ons contactformulier met daarin het reisnummer en de reden van annulering. Nadat je boeking is geannuleerd, ontvang je een annuleringsbevestiging en (credit)nota. Deze documenten kun je gebruiken om de annuleringskosten bij je verzekeraar te claimen, mits de reden onder de voorwaarden valt. Bekijk hier de Algemene Voorwaarden van de NKC Camperreizen.

Hoe weet ik dat ik heb geboekt?

Als je de boeking hebt doorlopen, zie je op je scherm de bevestiging van de boeking. Bovendien krijg je binnen enkele minuten een bevestiging via e-mail. Als je deze e-mail niet hebt ontvangen, controleer dan je postvak met ongewenste e-mail of spam. Je boeking is ook terug te vinden via ‘Mijn NKC’. 

Hoe kan ik wijzigingen van gegevens doorgeven?

Wijzigingen van gegevens kunnen tot zes weken voor vertrek zonder wijzigingskosten worden doorgegeven; de daaraan verbonden (soms hoge) kosten van de toeleverancier (zoals bijvoorbeeld een ferry- of luchtvaartmaatschappij) zullen wel worden doorberekend aan de hoofdboeker. Daarnaast zijn aan wijziging van gegevens binnen zes weken voor vertrek wijzigingskosten verbonden van € 25,- per wijziging. Voor wijzigingen kun je contact opnemen via ons contactformulier.

Wat betekent de Travelife Certificering?

De NKC heeft het duurzaamheidscertificaat van Travelife behaald en zijn daarmee officieel Travelife Partner. De NKC voldoet aan meer dan 100 criteria, met betrekking tot het kantoorbeheer van een reisorganisatie, het productaanbod, internationale zakenpartners en klantinformatie. De Travelife-norm dekt de ISO 26000-thema's voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder milieu, biodiversiteit, mensenrechten en arbeidsverhoudingen; en wordt formeel erkend als volledig in overeenstemming met de door de VN ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria. De NKC is onderdeel van een groeiende groep reisorganisaties in Nederland die duurzaamheid hebben omarmd en Travelife Partner-status hebben bereikt.

Wat is een NKC-maatwerkreis?

Een maatwerkreis is een individuele reis naar een intercontinentale bestemming, waarbij alle onderdelen van het reisschema uniek zijn. Jij bepaalt de bestemming, lengte, reisdata en inhoud van deze camperreis. Samen met camperreisexperts stel je aan de hand van je persoonlijke wensen en budget jouw droomreis samen, die zij deels of volledig voor je kunnen regelen. Voor deze maatwerkreizen werkt de NKC samen met DreamTravels, die de reis organiseert en uitvoert. Als NKC-lid krijg je diverse voordelen, afhankelijk van de keuzes die je maakt. Meer informatie over maatwerkreizen lees je hier. Contact opnemen met DreamTravels kan via e-mail [email protected] of via 020- 4280555.

Wat is een NKC-camperroute?

Met de camperroutes van de NKC kun je individueel en in je eigen tempo een camperreis maken. Naast een overzichtskaart van de route, een routebeschrijving en dagtrajecten met campings en/of camperplaatsen, tref je er allerlei tips en bezienswaardigheden voor onderweg aan. De camperroutes zijn gebaseerd op de groepsreizen van de NKC. Er zijn ruim veertig camperroutes in verschillende landen waaruit je kunt kiezen. Bekijk dit inkijkexemplaar of ga hier naar een overzicht van alle camperroutes. Camperroutes zijn op dit moment alleen verkrijgbaar via de website, in de toekomst zal dit veranderen en kun je een camperroute aanschaffen via Campercontact.

De routes, aangeduid met NIEUW zijn te volgen in de app Trip Plans.
Zie je deze aanduiding niet dan ontvang je bij aankoop de route in een pdf-bestand (voor het laatst gecontroleerd in 2019). Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de update van deze routes.

Kijk voor een voorvertoning van de app Trip Plans ook even in je App Store of de Google Playstore.

Wanneer ontvang ik het online reisboek?

Ongeveer twee weken voor de kennismakingsbijeenkomst ontvangt u het online reisboek van NKC-camperreizen. Het kan voorkomen dat e-mailproviders ons e-mailadres blokkeren en de e-mail in de spam-/ongewenste e-mail inbox terechtkomt. Als u niets heeft ontvangen, kijk dan eerst in de spamfolder.

Mocht de e-mail daar ook niet zijn binnengekomen, stuur dan een e-mail naar [email protected], en wij zullen als reactie de uitnodiging toesturen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de e-mail niet als spam wordt gemarkeerd in uw mailbox.

Hoe krijg ik toegang tot het online reisboek zonder bereik?

Zet het reisboek/de camperroute in de app in de offline modus door het schuifje 'make available offline' om te zetten. Hierdoor wordt automatisch het dataverkeer tussen de app en het internet gestopt, en de informatie wordt gedownload. Test voor vertrek of de route toegankelijk is zonder bereik, haal het apparaat van internet en wifi. Als de informatie niet is opgeslagen, download deze dan opnieuw, maar deze keer voor 10-15 minuten.

Ik ben mijn Tripplans wachtwoord vergeten, wat nu?

Als je je wachtwoord bent vergeten voor je Tripplans-account, kun je een nieuw wachtwoord aanvragen via 'forgot your password?'. Je ontvangt dan een e-mail van Travefy Account met een link om het wachtwoord te resetten. Controleer ook je spam- of ongewenste e-mail inbox, omdat de mail daar mogelijk is binnengekomen.

Wat doe je als je op reis de indruk krijgt dat er seksueel misbruik van kinderen plaatsvindt?

Helaas komt overal ter wereld seksueel misbruik van kinderen voor, soms ook in relatie tot toerisme en reizen. Defence for Children - ECPAT zet zich in om een einde te maken aan commerciële seksuele uitbuiting van kinderen in Nederland en daarbuiten.  Wees ook alert en meld misbruik via www.meldkindersekstoerisme.nl