Rijden in de bergen, Apeldoorn en Winterberg (incl. certificaat)

Heb je geen ervaring in het rijden in de bergen en belemmert dit je op een reis? Altijd al willen rijden in een land met bergen en dalen, maar houdt het je tegen omdat je niet weet hoe om te gaan met een camper op deze wegen? Schrijf je dan in voor dit leerzame én gezellige evenement!

Dit evenement heeft inmiddels plaatsgevonden, maar staat in 2025 hoogstwaarschijnlijk opnieuw in het programma.

Tijdens deze dagen kun je dat ruimschoots oefenen en krijg je meer zelfvertrouwen in het rijden in de bergen. Professionele rijinstructeurs geven tips en informatie en leren je met je eigen camper manoeuvreren en rijden op smalle wegen met vele bochten. Ook het remmen en schakelen komt ruim aan bod.

Het evenement start in Apeldoorn, waar op dag 2 een officiële NKC rijvaardigheidstraining wordt gegeven. Na een geslaagde training krijg je een certificaat. Deze geeft korting op de NKC camperverzekering.

Later die dag reizen we naar het Duitse Winterberg voor het tweede deel van de training. Je leert hier om met je eigen camper te manoeuvreren en te rijden op smalle en bochtige wegen (met afdalingen en stijgingen van 10 tot 15 procent). Ook hier oefen je in de eigen camper met een professionele rijinstructeur naast je. Je rijdt hier drie keer gedurende drie kwartier met deze rijinstructeur in een bergachtig landschap over steile wegen met het nodige bochtenwerk. Tijdens de theorieavond krijg je allerlei informatie over het rijden met de camper.

Naast deze serieuze zaken is er ook voldoende tijd voor ontspanning en gezelligheid.

Samengevat

Naam evenement: Rijden in de bergen, Apeldoorn en Winterberg (incl. certificaat)
Evenementnummer: 2024-201
Datum: 4 t/m 8 april 2024  
Locaties: Apeldoorn (Gelderland) en Winterberg (Duitsland)
Ledenprijs: camper + 2 personen € 650,-; camper + 1 persoon € 615,- ; extra persoon € 35,-
Prijs niet-leden: camper + 2 personen € 780,-; camper + 1 persoon € 740,-; extra persoon € 40,-
Inbegrepen:

• 1 x overnachting op parkeerplaats van rijschool (Apeldoorn)
• 3 x overnachting op camperplaats (Winterberg)
NKC camperrijvaardigheidstraining in Apeldoorn
• 3 x 45 minuten rijinstructie in Winterberg o.l.v. professionele instructeurs
LET OP: om in aanmerking te komen voor de korting op de verzekeringspremie, dient de bij ons geregistreerde regelmatige bestuurder zowel in Apeldoorn als in Winterberg achter het stuur te zitten en het certificaat te behalen
• koffie/thee
• 1 x lunch
• happy hour
• 1 x barbecue
• 1 x wandeling

Max aantal campers: 16
Bijzonderheden:

geen voorzieningen op parkeerplaats rijschool in Apeldoorn
• lozen water en toilet mogelijk in Duitsland
• inname water tegen betaling in Duitsland
• stroom tegen betaling in Duitsland
• douche/toilet aanwezig in Duitsland (douche tegen betaling)
• bij winterse omstandigheden zijn winterbanden verplicht of banden waarop een sneeuwvloksymbool staat (bergpictogram met sneeuwvlok, ook wel alpine-symbool of 3PMSF genoemd). In Duitsland gelden banden die na 31 december 2017 worden gefabriceerd, namelijk alleen als winterbanden als er een sneeuwvloksymbool op staat.
• zowel in Apeldoorn als in Winterberg kan er tijdens het rijden met de instructeur niet worden gewisseld van bestuurder; de eventuele partner is automatisch de bijrijder

Huisdieren:

Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Houd er rekening mee dat zij tijdens presentaties, excursies of gezamenlijke maaltijden/activiteiten niet welkom zijn. Tijdens het rijden met de instructeur moet de hond vast zitten in de camper.

In Winterberg geldt een toeslag van € 3,- per hond/dag, ter plaatse te voldoen. 

Wandeling: 5 km
Organisatie: [email protected]

 

Dit zegt een deelnemer:

Na dit evenement is geen berg meer te hoog of afdaling te steil!