IJsland - Puur en ruig

Beleef je eigen avontuur met deze camperroute die je online volgt met Trip Plans. Voor én door camperaars samengesteld; met de beste insider-tips.

Koop de route hier voor € 19,99
  • Lengte: 3.000 km
  • Beschreven route: 37 dagen
  • Online route

Camperroute IJsland

Deze individuele camperreizen van de NKC zijn ideaal om in jouw eigen tempo te ontdekken. Gebaseerd op de succesvolle camper groepsreizen die door de ervaren reisbegeleiders met veel passie zijn gemaakt. Word dit jouw volgende bestemming?

Let op: De routes, aangeduid met NIEUW zijn te volgen in de app Trip Plans. Kijk voor een voorvertoning van de app Trip Plans ook even in je App store of Play store.

Zie je deze aanduiding niet dan heb je bij aankoop van een eerdere route een pdf-bestand ontvangen (voor het laatst gecontroleerd in 2019).

Puur en ruig

Verstopt in een uithoek van Europa ligt een van de mooiste landen ter wereld: IJsland. In dit mysterieuze land tref je dramatische landschappen in eindeloos niemandsland en hoor je het geluid van stilte. Het afgelegen eiland is dan ook een aantrekkelijke bestemming voor elke camperavonturier.

De campings zijn eenvoudig en elektriciteit is niet altijd voorhanden, maar dat wordt door de wonderschone locaties ruimschoots gecompenseerd. Ook de avontuurlijke wegen dwars door de mooiste natuurgebieden dragen bij aan het ultieme gevoel van vrijheid.

Op de vierdaagse overtocht naar IJsland heb je dat alleen-op-de-wereld gevoel meteen te pakken. Varend over de machtige oceaan is het genieten van geweldige panorama’s en is de bewoonde wereld mijlenver weg. De tussenstop op de Faeröer eilanden maakt de bootreis extra bijzonder.

Aangekomen op IJsland gaat de route langs de mooiste plekken, waarbij de dagetappes doorgaans kort zijn. Zo is er voldoende tijd om op ontdekkingstocht te gaan of gewoonweg te genieten van de ongeëvenaarde landschappen.

Dit kun je gaan zien

1 > Aankomst in Hirtshals  2 > Overtocht Hirtshals - Seydisfjordur 5 > Reisdag Seydisfjordur -Ásbyrgi 
6 Ásbyrgi 

7 >Ásbyrgi - Myvatn 8 > Myvatn - Hvammstangi
9 > Hvammstangi - Hólmavik 10 Hólmavik 11 >Hólmavik - Heydalur
12 Heydalur  13 > Heydalur - Isafjordu 14  Isafjordur 
15 > Isafjordur - Pingeyri 16 > Pingeyri - Breidavik 17 Breidavik 
18 > Breidavik- Melanes 19 Melanes 20 > Melanes -Flokalundur 
21 > Flokalundur - Reykhólar  22 > Reykhólar - Hellisandur 23 Hellisandur 
24 > Hellisandur - Bjarteyjarsandur  25 > Bjarteyjarsandur - Grindavik 26 > Grindavik -Selfoss
27 Selfoss 28 >  Selfoss - Vik 29 Vik í Mýrdal
30 > Vik - Skaftafell 31-32  Skaftafell 33 > Skaftafell - Höfn
34 >Höfn - Seydisfjordur 35 > Overtocht Seydisfjordur - Tórshavn, Faeroër 36 > Overtocht  Tórshavn, Faeroër- Hirtshals, Denemarken
37 Einde reis    

Altijd op de mooiste plekjes

Eén ding is zeker.
Met meer dan 45 jaar camperervaring vind je hier goed voorbereide camperreizen, met je eigen camper, in je eigen tempo te volgen.
Dus pak je spullen en ga op avontuur met de geweldige camperroutes van de NKC!

Ledenvoordeel

Als NKC-lid ontvang je € 2 korting op deze nieuwe camperroute.