Verzekerd op reis

Wat leuk, je gaat met de NKC op reis! Wij willen er graag voor zorgen dat je nu al onbezorgd kunt genieten van de voorbereidingen. Het is fijn als de voorpret net zo relaxed en leuk is als de reis zelf.

Welke verzekeringen heb je nodig?

Pech of ziekte kan ons allemaal overkomen. Daarom is het bij deelname aan een NKC Camperreis verplicht om verzekerd te zijn voor hulpverlening in - en repatriëring uit - het buitenland. Zowel voor de camper als voor alle inzittende(n). Hiervoor dien je een camperverzekering en een reisverzekering af te sluiten. 

Daarnaast adviseren wij je een annuleringsverzekering af te sluiten, zodat je een vergoeding kunt krijgen voor de reiskosten bij annulering van je reis vanwege bijvoorbeeld ziekte, een ongeval of een sterfgeval.  Moet je voor vertrek je vakantie annuleren? Dan vergoedt een annuleringsverzekering de kosten die je maakt als gevolg van de annulering.  Ben je op vakantie en moet je eerder naar huis? Dan krijg je een vergoeding voor het resterende deel van je vakantie. 

Let op, de voorwaarden waaronder je aanspraak maakt op vergoeding bij annulering kunnen verschillen per annuleringsverzekering en per verzekeraar.
NKC-tip

De reisverzekering en annuleringsverzekering worden vaak gecombineerd afgesloten. Ze kunnen kortlopend (alleen voor een specifieke reis) of doorlopend (voor meerdere reizen gedurende het jaar) worden afgesloten.  

Let op: de premie voor een losse, kortlopende annuleringsverzekering is vaak hoger dan de premie voor een module annuleringskosten die je op je doorlopende reisverzekering kunt meeverzekeren. Je kunt dus geld besparen door reis- en annuleringsverzekering te combineren en deze doorlopend af te sluiten.
NKC-tip

Rekenvoorbeeld
Stel, je hebt een reis geboekt voor twee personen met een totale reissom van vijf duizend euro.  Wanneer je een NKC Doorlopende Reisverzekering met de module annuleringskosten tot 2.500 euro afsluit, betaal je ongeveer 125 tot maximaal 190 euro voor deze extra module. Je bent dan het hele jaar verzekerd. 

Voor een aparte, kortlopende annuleringsverzekering betaal je ongeveer 300 euro. Je bent dan alleen voor deze reis verzekerd. Het is dus voordeliger om je NKC Doorlopende Reisverzekering uit te breiden met een aanvullende module voor annuleringskosten. 

Nog geen doorlopende reisverzekering afgesloten?

Klik dan hier voor meer informatie over de NKC Doorlopende Reisverzekering. Op deze pagina kun je de premie berekenen en de verzekering inclusief de module voor annuleringkosten afsluiten. 

Let op: het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering via de NKC is alleen mogelijk voor leden.

Een NKC Doorlopende Reisverzekering afgesloten, maar nog niet verzekerd voor annuleringskosten?

Is je NKC Doorlopende Reisverzekering nog niet uitgebreid met de module annuleringskosten, log dan in op Mijn Verzekeringen. Hier kun je je verzekering uitbreiden. Nog geen account op Mijn Verzekeringen? Mail ons!

Een NKC Doorlopende Reisverzekering met de module annuleringskosten afgesloten, maar dit bedrag is niet toereikend?

Het verzekerd bedrag bij een NKC Doorlopende Reisverzekering inclusief annulering is standaard 1.500 euro per persoon per reis, met een maximum van zes duizend euro per verzekering per jaar. Zijn de reiskosten hoger dan 1.500 euro per persoon? Verhoog dan de dekking naar 2.500 euro per persoon (maximaal tien duizend euro per verzekering per jaar). 

Is de reissom per persoon hoger dan 2.500 euro? 

Wanneer je de reis in dit geval annuleert, dan krijg je het bedrag boven de 2.500 euro p.p. niet vergoed vanuit de annuleringsmodule. Wil je ook dit deel verzekeren, dan kan dat door een kortlopende annuleringsverzekering voor het resterende bedrag af te sluiten. De annuleringsverzekering loopt dan vanaf het moment van afsluiten tot het einde van deze specifieke reis en niet voor andere reizen. Voor het afsluiten van een kortlopende annuleringsverzekering heb je een aanvraagformulier nodig,  klik hier om dat te downloaden. Dit formulier kan ingevuld en ondertekend aan ons per e-mail retour gezonden worden. De premie voor een NKC Kortlopende Reisverzekering bedraagt inclusief assurantiebelasting 6,05 procent van het deel van de reissom dat boven de 2.500 euro uitkomt. 

Een doorlopende reisverzekering elders? 

Check de polis of je een annuleringsdekking hebt en of deze toereikend is. Kijk ook eens op onze website of de NKC Doorlopende Reisverzekering beter aansluit op jouw reis.