Dit kan je helpen

FAQ

Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over onze autoverzekering. Vind je geen passend antwoord op je vraag of staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

west
Terug

Autoverzekering

Als ik mijn NKC-verzekering opzeg, wordt het lidmaatschap dan ook automatisch stopgezet?

De NKC-verzekering en het lidmaatschap moeten apart worden opgezegd. Je kunt namelijk de verzekering opzeggen, maar tóch lid blijven van de NKC. Zo profiteer je nog wel als NKC-lid van alle acties en ledenvoordelen.

Hoe kan ik mijn autoverzekering bij de NKC opzeggen?

Om jouw verzekering via de NKC op te zeggen hebben wij een schriftelijke opzegging nodig. Dit kan via e-mail, een bericht in Mijn Verzekeringen of per brief.

Ik ben nog ergens anders verzekerd. Hoe moet ik mijn huidige personenautoverzekering opzeggen?

Wij hebben een kant-en-klare opzegbrief voor je gemaakt. Deze brief kun je sturen aan je huidige verzekeraar. Als je een jaar of langer verzekerd bent bij je oude verzekeraar dan stopt deze meestal een maand na opzeggen. Als je korter dan een jaar verzekerd bent dan geldt er mogelijk een opzegtermijn. Vraag je verzekeraar dan wanneer je de verzekering kan opzeggen. De opzegbrief kun je hier downloaden.

Kan ik de NKC Autoverzekering ook afsluiten wanneer ik geen camperverzekering bij de NKC heb?

Nee, doordat de NKC Autoverzekering speciaal afgestemd is op de camperaar is deze alleen beschikbaar voor personen met een NKC Camperverzekering. Deze is af te sluiten via “Mijn Omgeving”.

Ontvang ik dezelfde no-claim korting als bij mijn huidige autoverzekering?

Nee, de korting wordt vastgesteld op basis van de opgebouwde schadevrije jaren. Deze zijn op te vragen bij je huidige verzekeraar of is terug te vinden op het laatst ontvangen polisblad.