Rondje stempelen in Twente

Op campercamping De Bentelose Esch heeft camperplaatsspecialist Bert Nellestijn van de NKC afgelopen zaterdag het startschot gegeven voor het Rondje Twente, waarbij vijf camperplaatsen in Twente samenwerken. Hij deed dit door een bord te onthullen met daarop de route van het Rondje Twente, met een vermelding van drie bezienswaardigheden bij iedere camperplaats.

Rondje Twente

Het begon in 2016 met camperplaats Skop’nboer Erve Benneker in Overdinkel, die door camperaars destijds tot de camperlocatie van het jaar werd gekozen. Op initiatief van beheerder Jan Benneker ontstond een samenwerkingsverband tussen een aantal nieuwe camperplaatsen in de regio. Ze zijn allemaal aangelegd op het erf van agrarische bedrijven en zijn van hoogwaardige kwaliteit, als alternatief voor het boeren of een aanvulling hierop.
Laagdrempeligheid, gastvrijheid en het Twentse noaberschap staan hierbij centraal, alsmede het organiseren van arrangementen en activiteiten, waaronder een rondleiding bij de kalfjes op een van de boerderijen.

Ook wordt de regionale middenstand erbij betrokken en wordt de verkoop van lokale producten gestimuleerd. Camperaars krijgen een flyer met een eerste stempel aangeboden en worden uitgenodigd een bezoek te brengen aan de andere camperplaatsen, waar ze vervolgens ook een stempel ontvangen. Is de kaart vol, dan ligt er een leuke attentie voor hen klaar.

De deelnemende camperplaatsen zijn:
Campercamping De Bentelose Esch, klik hier om de camping te zien
Camperplaats Sploder Stea, Klik hier om de camperplaats te zien
De Bosweide, Klik hier om de camperplaats te zien
Reensboer Recreatie, Klik hier om de camperplaats te zien
Camperpark Skop’nboer Erve Benneke, Klik hier om het camperpark te zien