Uniek zonneplateau voor Camperpark Nuuverstee

Een camperplek die meedraait met de zon is uniek in Nederland. Op zaterdag 7 april opende de plaats officieel op Camperpark Nuuverstee in Borger.

Draaiplaats

Vanaf heden kunnen camperaars op de camperplaats terecht. Het plateau heeft een doorsnee van acht meter, is gedeeltelijk voorzien van kunstgras en wordt elektrisch aangedreven. Het plateau kan draaien op twee snelheden, vertelt eigenaar Wim Hulshof. “Met de snelste stand kun je de camper positioneren zoals je wil. Bijvoorbeeld wanneer je een bepaald uitzicht mooi vindt of uit de wind wil staan.” De andere stand is afgestemd op het tempo van de zon. “Doordat het plateau meedraait met de zon, geniet je optimaal van de zon gedurende de dag. Als deze tenminste schijnt!” Tijdens de opening scheen de zon in ieder geval volop. Het draaiende plateau werd gepresenteerd met een camper erop.

Omvangrijke uitbreiding

Hulshof bedacht het idee naar eigen zeggen zelf. “Daarna zocht ik naar een bedrijf dat het kon maken.” Zo kwam hij terecht bij zijn buurman, Zinger Mechanisatie BV. Normaal gesproken ontwikkelt het bedrijf landbouwmachines, maar over deze uitdaging was Zinger ook enthousiast. “Het is een vrij ingewikkelde constructie, omdat het plateau een zware camper moet kunnen dragen. Bovendien is de aandrijving computergestuurd.”
Het zonneplateau is onderdeel van een omvangrijke uitbreiding van de camperplaats. Zo is er nieuwe grond aangekocht, zijn er nu vijfentwintig in plaats van negen camperplaatsen, is er een outdoor fitness en een jeu-de-boulesbaan. Boven de kantine zijn een sauna en een hottub gebouwd. Met de uitbreiding hoopt Hulshof dat gasten meer nachten op de camperplaats verblijven en dat het seizoen wordt verlengd. “Wanneer je een sauna tot je beschikking hebt, is dit wellicht een motivatie te komen camperen, ook al is het buiten koud.”
Op dit moment is er één zonnedraaiplateau op de camperplaats te vinden. “Als het een aanzienlijk succes is, bouwen we er misschien nog een. Maar de investering is vrij groot.”

Klaar voor de toekomst

Gasten betalen een toeslag van 10 euro voor de bijzondere plek van tweehonderd vierkante meter. Als camperplaatsspecialist van de NKC is Frejo Blaauw de afgelopen jaren geregeld op de Nuuverstee geweest om te adviseren over de aanleg en inrichting van het terrein met de camperplaatsen en de gewenste voorzieningen. “Met de nieuwe ontwikkelingen is de Nuuverstee klaar voor de toekomst”, aldus Blaauw.

De sitecode van Camperpark Nuuverstee op Campercontact.com is 15158.