Bekijk alle klusvideo’s

Zo kun je de luifel van de camper schoonmaken

Is jouw cassetteluifel ook zo vies geworden en wil je die eens goed schoonmaken? Wij laten zien hoe je dat kan doen met een speciaal reinigingsmiddel, maar ook met een gewoon huis-tuin en keuken middel. Doen ze het even goed? Wij nemen de proef op de som voor jou. In de video laten we zien hoe Hugo de luifel reinigt met speciaal middel en Dorien met gewoon huishoud middel.

Benodigdheden

  • Ladder of trap voor de bovenzijde
  • Emmer
  • Tuinslang met spuit
  • Zachte handborstel, poetsspons en ov scrubset
  • Zachte borstel op steel, (eventueel vloerwisser met geschikt poetsoppervlak?)
  • Vinyl & PVC reiniger voor luifels
  • Alternatief: Huishoudreiniger als Andy of soortgelijk

Omschrijving

Stap 1: Voorspoelen

Zet de luifel uit in een lage stand zodat je er goed bij kan en spoel hem goed af om zand en ander vuil  te verwijderen. Zo kan het vuil kan tegelijk wat inweken.

Stap 2: Breng de reiniger aan

We doen eerst alleen de bovenzijde. Afhankelijk van het middel dat je gebruikt breng je het aan op het doek. 

Stap 3: Schoonwrijven

Als het eerste deel even ingeweekt is, poetsen of borstelen we het gedeelte voor gedeelte schoon met een schoonmaakborstel, stevig sponsje of speciale ‘scrubset’. Gebuik geen erg harde borstels of schuursponsjes om krassen te voorkomen. Als het voortijdig opdroogt kan je nog wat reiniger extra aanbrengen.

Stap 4: Afspoelen

Spoel de luifel af met veel schoon water. Gebruik zo nodig een borstel om de zeep sneller weg te spoelen. Afdrogen is niet nodig, laat het gewoon aan de lucht drogen.

Stap 5: Herhaling aan de onderkant van de luifel

Maak eerst de onderkant weer even goed nat en breng de reiniger aan.

Stap 6: Na inwerken schoonpoetsen

Ook onder sop je de luifel weer goed in en poets je het middel over het doek. Dit kun je doen met een poetsdoek of een borstel. 

Stap 7: Afspoelen

Dit doen we weer net als bij de bovenkant. Goed afspoelen en eventueel schoonwissen. Een speciale coating aanbrengen is niet noodzakelijk, dat speelt meer voor luifels van tentdoek.

Stap 8: Drogen en oprollen

Laat de luifel goed drogen voor je hem weer oprolt. Een dagje nat oprollen is geen enkel probleem, maar je moet een luifel nooit lang nat opgerold laten. Anders kan het weer er in gaan zitten.

In de meeste gevallen is je luifel nu weer mooi schoon. Als hij erg vuil was (zoals hier) kan je zijn dat je nog een keer extra moet reinigen op dezelfde manier.

Kom je er niet uit?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs campertechniek
via telefoonnummer 033 - 467 70 77. Of vul het contactformulier in.

Ontdek andere video's

Andere categorieën