Bekijk alle klusvideo’s

Zo kan je de wanden in de keuken pimpen

De keuken is een intensief gebruikt deel van de camper, waardoor vervuiling ontstaat. Als schoonmaken niet meer afdoende is, kan je ervoor kiezen om de wanden een nieuwe look te geven. In deze video laten we zien hoe je de wanden in de keuken kunt bekleden. Deze techniek kan je natuurlijk ook toepassen op andere wanden in de camper.

Benodigdheden

  • Muurstickers of Wandfolie
  • Reiniger
  • Ontvetter
  • Schoonmaakdoek

Gereedschap

  • Hobbymes
  • Schaar
  • Lineaal en potlood

Omschrijving

Stap 1: Maak wanden vrij

Heeft de camperwand een structuur met reliëf, dan zie je dat door wandfolie heen. Dit soort wanden kan je beter schilderen.

Verwijder zoveel mogelijk haakjes van de wand. Ook is het soms mogelijk om hoek- en randprofielen te verwijderen.

 

Wandfolie eigenschappen

Koop een wandfolie met de juiste eigenschappen. In de keuken is vocht- en warmtebestendigheid vereist en moet je de sticker kunnen schoonmaken. Ook moet de sticker goed op de ondergrond kunnen hechten.

Stap 2: Reinig wanden

De wanden reinig je met een schoonmaakmiddel, milde allesreiniger. De wanden ontvetten met een speciale muurontvetter. Een scheut ammoniak in water werkt ook (verhouding 1:9). Gebruik handschoenen tegen huidirritatie.

Stap 3: Maak wandbekleding op maat

Wanneer je een muursticker met een patroon hebt, houd er dan rekening mee dat dit patroon doorloopt op aansluitende delen.

Heb je een groot formaat muurfolie, dan maak je deze 'grof' op maat voordat je deze op de muur plakt. Meet het wandvlak op en teken dit over op de folie. Let op, het kan zijn dat een wand iets schuin afloopt terwijl het rechthoekig lijkt! Meet daarom nauwkeurig en knip de muurfolie niet te klein.

Gebruik je een veelvoud van kleinere stickers dan kan je er ook voor kiezen om ergens aan de rand van de wand te beginnen met opplakken. De laatste sticker in de rij knip of snij je op maat af.

Stap 4: Breng muurfolie aan

Om te kunnen zien of het netjes passend is, kan je de folie of stickers eerst vastmaken met schilderstape. Pas daarna verwijder je de plakstrook en breng je de sticker op de wand aan. Voorkom bij het aanbrengen luchtbellen achter de folie door, met een spatel of doek, vanuit 1 kant, of vanuit het midden de lucht erachter weg te wrijven.

Stap 5: Werk randen af

Na het aanbrengen van de muurstickers of wandfolie kan je de randen afwerken met een scherp hobbymes. Plaats eventuele verwijderde afwerkprofielen en theedoekhaakjes weer terug en geniet van je nieuwe keuken.

Kom je er niet uit?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs campertechniek
via telefoonnummer 033 - 467 70 77. Of vul het contactformulier in.

Ontdek andere video's

Andere categorieën

Meer camperinspiratie opdoen?

Bij de NKC kun je terecht voor informatie en advies over alles wat met je camper of camperen te maken heeft. Wil je meer inspiratie opdoen? Vraag dan gratis ons inspiratiepakket aan of schrijf je in voor onze online nieuwsbrief!