Bekijk alle klusvideo’s

Zo kun je de camper van binnen schilderen

Wanneer je een oudere tweedehandscamper koopt, is er een grote kans dat de kastjes allemaal deze kleur zijn. Is dat nou niet helemaal je ding en wil je graag de boel een beetje opfrissen, dan kun je de camper schilderen. Je bent er al snel een paar dagen mee bezig, maar dan heb je ook wat.

Benodigdheden

  • Primer
  • Verfrollers
  • Verfbakje
  • kwast
  • allesreiniger
  • verfreiniger
  • schildertape
  • schuurpapier
  • schuurspons
  • handschoenen

Omschrijving

STAP 1: Demonteren

Als je het echt mooi wilt doen, is het een aanrader om de kastdeurtjes eraf te halen. Dit omdat je de deuren wanneer je ze in de verf zet het beste liggend kunt laten drogen. Dat voorkomt druipers. Wij kiezen ervoor om ook de slotjes en greepjes eraf te halen.

STAP 2: Schoonmaken

Maak vervolgens alle oppervlakken die je wilt schilderen goed schoon. Het is belangrijk dat je dit echt goed doet, want anders hecht de verf straks niet.

STAP 3: Ontvetten

Koop een goeie verfontvetter of gebruik ammoniak om alles nogmaals schoon te maken. Zorg ervoor dat je dit doet met alle ramen open. Bescherm je handen tegen de bijtende stoffen met schoonmaakhandschoenen.

STAP 4: Schuren

Nu kunnen we de oppervlakken gaan opschuren. Draai het schuren en schoonmaken niet om, want dan schuur je het vet in het hout. Je hoeft het hout niet kaal te schuren. Licht opschuren is meestal wel genoeg. Eventuele gaten kun je opvullen met wat plamuur, maar hou er rekening mee dat dit een droogtijd heeft.

STAP 5: Afplakken

Hoe netter je dit doet, des te mooier is het eindresultaat.

STAP 6: Primer aanbrengen

Tijd om eindelijk de primer erbij te pakken. Wij hebben gekozen voor verf op een basis van terpentine. Dit omdat de verf met water in aanraking kan komen. Let er wel op dat je de camper goed blijft ventileren wanneer je verft.

STAP 7: Drogen

Afhankelijk van je primer moet je de verf een tijd laten drogen. Houd er rekening mee dat verf op terpentine basis een langere droogtijd heeft dan op waterbasis. Wanneer de eerste laag niet goed dekt, kan je na licht opschuren een tweede laag primer aanbrengen.

STAP 8: Licht opschuren

Indien nodig kun je de primer licht opschuren. Hiermee haal je kleine oneffenheden eruit en hecht de lak beter.

STAP 9: Lakken

Tip: rol en verf in dezelfde richting. Het liefst verf je alles van boven naar beneden en weer terug. Dit geeft het mooiste eindresultaat. Vaak geeft een tweede laklaag het gewenste resultaat.

STAP 10: Drogen

Wanneer de lak naar tevredenheid is opgedroogd, kan de schildertape worden verwijderd. Daarna kunnen alle deuren weer in de camper worden teruggeplaatst en geniet je van het eindresultaat.

Kom je er niet uit?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs campertechniek
via telefoonnummer 033 - 467 70 77. Of vul het contactformulier in.

Ontdek andere video's

Andere categorieën