Vet genieten in het Zwarte Woud

Het is mysterieus en donker in het Duitse Zwarte Woud, vol dennen- en sparrenbomen, bergen en dalen en zilveren watervallen. Het decor inspireerde de gebroeders Grimm en Harry Potter-auteur J.K. Rowling. Wijzelf denken vol verlangen aan de Schwarzwälder Kirschtorte, maar hoe dan ook: we gaan erheen. Deze blog sluit aan bij het verhaal over het Zwarte Woud in Kampeerauto 2-2023.

Het Zwarte Woud leent zich perfect voor tal van wandelingen en fietstochten. Maar het Zwarte Woud heeft ook veel leuke stadjes en dorpen die een bezoek waard zijn. Een paar tips.

Uitkijktorens

Het geeft een hele andere bosbeleving als je ver over de boomtoppen heen kunt kijken. Het Schwarzwald telt maar liefst zo'n vijftig uitkijktorens waar je je blik op de oneindige bossen kunt verbreden.

> overzicht uitkijktorens

Ferienstrassen

In het Zwarte Woud vind je tal van autoroutes met een bepaald thema. Zo mis je geen enkel hoogtepunt van het gebied. Een paar voorbeelden:

  • Schwarzwaldhochstrasse
    De Schwarzwaldhochstrasse leidt je letterlijk langs alle hoogtepunten. Deze 60 kilometer lange route trakteert je op prachtige panorama's.
  • Aspergeroute
    Dol op asperges? Rijd dan in de aspergetijd de Badische Spargelstraße. De hele route staat in het teken van het witte goud. Bezoek bijvoorbeeld de belangrijke aspergemarkt in Bruchsal of leer meer over asperges op het natuurpad in Reilingen.
  • Grüne Strasse | Route verte
    Deze zogenaamde Groene route loopt niet alleen door Duitsland maar ook door Frankrijk. Als je de route volgt maak je kennis met de cultuur en de wijn van maar liefst drie regio's: het Zwarte Woud, de Vogezen en de Rijnvlakte.

De beroemde taart

Een bezoek aan het Zwarte Woud is niet compleet als je niet een stuk Schwarzwälder Kirschtorte hebt gegeten. Heimwee naar deze veelzijdige vakantiebestemming? Maak deze overheerlijke taart dan zelf.

Overnachten

Wohnmobilstellplatz Andernach, Andernach 7749
Reisemobilplatz, Baden-Baden 3072
Wagner-Maier-Platz, Oppenau 1034
Wohnmobilstellplatz, Zell 15174
Sport- und Freizeitzentrum, Freiburg 4028
Stellplatz Todtnau, Todtnau 15845
Camperplaats Schluchsee, Schluchsee 22842
Camperplaats Am Wutach, Lauchringen 8693
Sportcentrum, Donaueschingen 294
Reisemobilhafen Bad Dürrheim, Bad Dürrheim 267
Parking Wassererlebniswelt Panorama-Bad, Freudenstadt 46959
Camperplaats Murginsel, Gernsbach 3074
Stellplatz Gau-Algesheim, Gau-Algesheim 889


De sitecodes verwijzen naar locaties op Campercontact.com.