De 10 mooiste camperplaatsen van de provincie Zeeland

Zeeland, in het zuidwesten van het land, ligt aan de Noordzeekust. Met zijn zandstranden en karakteristieke dorpen en steden heeft Zeeland een uniek karakter. De provincie staat bekend om de maritieme geschiedenis en watersport. Dijken en polders beschermen tegen de zee. Zeeland biedt rust en een ontspannen sfeer, ideaal voor natuur- en cultuurliefhebbers. Hier vind je de 10 mooiste camperplaatsen van Zeeland. 

Camperplaats Brouwersdam, Scharendijke, Schouwen-Duiveland, Zeeland  

Deze camperplaats bevindt zich aan het begin van de Brouwersdam, tussen het Grevelingenmeer en de Noordzee in Zeeland. Tijdens de voorjaarsvakantie en het hoogseizoen is er een automatisch inchecksysteem beschikbaar. De ligging is gunstig ten opzichte van Scharendijke en Renesse, met het centrum van Scharendijke op slechts 1 kilometer afstand. 

Het nummer van Camperplaats Brouwersdam op Campercontact is 91835.   

Jachthaven WSV de Kogge, Tholen, Zeeland  

Deze camperplaats ligt aan de jachthaven. Reserveren is hier niet mogelijk, dus je kunt gewoon spontaan langskomen en je melden bij de havenmeester. Op slechts 200 meter afstand kun je genieten van het plaatsje Tholen. Daarnaast biedt de locatie een prachtig uitzicht op de haven en het water. 

Het nummer van Jachthaven WSV de Kogge op Campercontact is 9604. 

Parking bij Camping Weizicht, Kats, Noord-Beveland, Zeeland  

Naast deze Camperplaats bevindt zich de Vekabo-camping, waar ook kampeerplekken beschikbaar zijn. De locatie is gelegen bij de Zeelandbrug. Er is een verwarmd toiletgebouw, wat de locatie ideaal maakt voor koude dagen. Het openbaar vervoer is gemakkelijk bereikbaar, en het centrum van Kats op Noord-Beveland is slechts 2 kilometer verwijderd. 

Het nummer van Parking bij Camping Weizicht op Campercontact is 30063.  

Camperpark Zeeland, Kamperland, Noord-Beveland, Zeeland  

Deze camperplaats ligt aan het Veerse Meer, bij de Oosterscheldekering. Er is een selfservice beschikbaar en reserveren is uitsluitend online mogelijk. Neeltje Jans bevindt zich op 5 kilometer afstand, en het centrum van Kamperland op 3 kilometer. Je kunt er gemakkelijk naartoe via prachtige fietsroutes of wandelpaden.  

Het nummer van Camperpark Zeeland op Campercontact is 100886.   

De Plantage, Kruiningen, Reimerswaal, Zeeland  

Reserveren is niet verplicht bij deze camperplaats, die gelegen is bij een landwinkel met verse seizoensproducten. Er is ook een broodjesservice beschikbaar. Honden dienen hier aangelijnd te zijn. Yerseke ligt op 3 kilometer afstand, en aan de andere kant vind je het centrum van Kruiningen op 2,5 kilometer afstand. Vanaf deze locatie heb je uitzicht op het water. 

Het nummer van De Plantage op Campercontact is 23643.   

Camperplaats bij Camping Harderzee, Groede, Sluis, Zeeland 

Deze camperlocatie bevindt zich vlak bij de camping en biedt een prachtige omgeving met tal van schilderachtige plaatsen in de buurt, zoals Breskens, Schoneveld en Groede. De locatie is omgeven door prachtige natuur, ideaal om te wandelen en fietsen, met water in de nabijheid. Deze camperplaats heeft ruimte voor maximaal 5 campers. 

De sitecode van Camperplaats bij Camping Harderzee op Campercontact is 98906.  

Camperplaats ’t Eiland, Sas van Gent, Zeeland 

Langs het kanaal van Gent naar Terneuzen ligt een camperplaats waar online reserveren mogelijk is. Hier vind je een kleine camperkiosk voor je boodschappen, en je kunt genieten van het uitzicht op voorbijvarende schepen en boten. De locatie is een mooie uitvalsbasis voor Zeeuws-Vlaanderen en België, met het centrum van Sas van Gent op loopafstand. 

De sitecode van Camperplaats 't Eiland, Sas van Gent op Campercontact is 101526.  

Parking Zeedijk van de van Alsteinpolder, Graauw, Hulst, Zeeland 

Dit parkeerterrein bevindt zich direct achter de Westerscheldedijk en het natuurmonument Verdronken Land van Saeftinghe. De dichtstbijzijnde supermarkt bevindt zich op 15 kilometer afstand in het plaatsje Hulst. Kieldrecht is slechts 7 kilometer verderop, terwijl het centrum van Graauw op loopafstand te bereiken is. 

De sitecode van Parking Zeedijk van de van Alsteinpolder op Campercontact is 11719.  

Camperplaats de Waterhoeve, Kloosterzande, Hulst, Zeeland 

Deze camperlocatie ligt bij een minicamping en vlak bij het Land van Saeftinge, in de buurt van het charmante dorpje Hulst. Het centrum van Kloosterzande is slechts 1,5 kilometer verderop. Je kunt genieten van de prachtige natuurlijke omgeving met volop wandel- en fietsmogelijkheden. Deze camperplaats heeft plek voor maximaal 15 campers. 

De sitecode van Camperplaats de Waterhoeve op Campercontact is 98801.  

Parking Crea-Trend Vacations, Retranchement, Sluis, Zeeland 

Voor de campingpoort bevindt zich een camperplaats, en er zijn ook speciale camperplaatsen binnen de camping beschikbaar. Sluis ligt op slechts 2,5 kilometer afstand. Brugge (België) ligt zich op 15 kilometer- je kunt er door een gevarieerd landschap naartoe fietsen. Knokke (aan de Belgische kust) is eveneens in de buurt, met een heerlijk strand waar je kunt ontspannen. 

De sitecode van Parking Crea-Trends Vacations op Campercontact is 47788.