Waar kun je op reis de reservesleutel van de camper veilig opbergen?

Is het slim om een reservecontactsleutel mee te nemen als je op reis gaat? En waar berg je die veilig op? Eerste hulp bij campervragen geeft antwoord.

Je contactsleutel kwijtraken. Het kan de beste overkomen. Vaak lukt het nog wel om via de camperdeur binnen te komen, maar de reis vervolgen niet meer. Wat nu?

Contactsleutel camper kwijt: meldt het bij de politie en de verzekeraar

Doe bij verlies van je contactsleutel altijd aangifte bij de politie en breng de verzekeraar op de hoogte. Maak hierbij verschil tussen een verloren en een gestolen sleutel. Doe deze meldingen ook als je wel een reservesleutel hebt. 

Drie opties voor het veilig opbergen van de reservesleutel van de camper

Omdat op reis het kwijtraken van de contactsleutel van de camper grote gevolgen heeft, is het verstandig om een reservesleutel mee te nemen. Maar waar laat je die? Drie opties:

  • Neem twee reservesleutels mee als je met z’n tweeën reist en draag er allebei eentje met je mee.
  • Laat de reservesleutel achter in de camper.
    • Belangrijk: raadplaag eerst de verzekeringsvoorwaarden als je dit doet. Veel verzekeraars eisen dat je de sleutel in een kluis bewaart.
  • Laat de reservesleutel achter bij een familielid, dat de sleutel aangetekend naar je verblijfplaats kan toesturen.

Laat de verloren sleutel uitprogrammeren

Als je de contactsleutel verliest, is het verstandig om deze bij thuiskomst door de dealer te laten uitprogrammeren. Iemand anders kan dan niet meer met de verloren sleutel je camper meenemen. Het vervangen van het cilinderslot is de beste optie voor de camperdeur.

Heb jij ook een campervraag waar je niet uitkomt? Stel ‘m aan de NKC via mail.