Zes mooie camperbestemmingen voor de meivakantie

De meivakantie komt eraan, en wat is er fijner dan eropuit trekken met de camper? Dicht bij huis blijven maar toch het ultieme vakantiegevoel ervaren; het kan allemaal binnen 650 km van Utrecht. We hebben zes prachtige bestemmingen voor je uitgezocht die in deze periode van het jaar iets extra's bieden, vooral op het gebied van natuur. Van bloeiende landschappen tot de frisse lentezee, elke bestemming heeft iets unieks.

Moezelvallei, Duitsland (400 km van Utrecht)

De Moezelvallei is beroemd om zijn schilderachtige landschappen, wijngaarden en historische stadjes. In mei, wanneer de wijnstokken beginnen uit te lopen en de vallei groen kleurt, is het een prachtige bestemming voor liefhebbers van natuur en cultuur. Fiets langs de rivier, proef de lokale wijnen en geniet van de sfeer op een van de vele camperplaatsen langs de Moezel.

West-Seeland, Denemarken (625 km van Utrecht)

West-Seeland in Denemarken is een absolute must-visit voor camperende families. Deze regio is een paradijs voor natuurliefhebbers en biedt een mix van fraaie kustlijnen, groene landschappen en historische sites. In mei staan de velden vol bloemen in bloei. Bovendien worden de dagen langer, dus je kunt heerlijke wandel- en fietstochten maken met het gezin. De kindvriendelijke campings langs de kust maken het een ideale bestemming voor gezinnen die de natuur willen verkennen en genieten van rustige avonden onder de sterren.

De Belgische Ardennen (280 km van Utrecht)

Dichterbij huis vind je de Belgische Ardennen, een gebied dat in mei tot leven komt met fris groen en bloeiende bloemen. De rivieren, bossen en mooie dorpjes maken het een perfecte plek voor avontuurlijke gezinnen. Wandelen, kajakken, of gewoon genieten van de rust en ruimte; de Ardennen heeft het allemaal. Bovendien zijn er tal van camperplaatsen waar je midden in de natuur kunt overnachten.

Normandië, Frankrijk (600 km van Utrecht)

Normandië is in mei bijzonder betoverend, met zijn uitgestrekte appelboomgaarden in bloei en de indrukwekkende kustlijn. Bezoek historische plaatsen zoals de stranden van D-Day, geniet van de Franse keuken en verken het platteland dat in deze tijd van het jaar op zijn mooist is. De regio kent veel camperplaatsen, van rustige plekjes in de natuur tot gezellige familiecampings.

Luxemburgse Ardennen (320 km van Utrecht)

De Luxemburgse Ardennen bieden een mix van dichte bossen, rotsformaties en middeleeuwse kastelen. In de lente, wanneer de natuur ontwaakt, is het een fijne plek voor wandel- en fietstochten. De vele campings en camperplaatsen in deze regio zijn goed uitgerust en vormen een perfecte uitvalsbasis om het kleine maar verrassende Luxemburg te verkennen

Veluwe, Nederland (85 km van Utrecht)

Voor wie liever in Nederland blijft, is de Veluwe in de meivakantie een uitstekende keuze. De uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen staan in het voorjaar volop in bloei. Met wat geluk spot je ook nog wilde dieren, zoals herten en wilde zwijnen. Voor de cultuurliefhebber is er het Kröller-Müller Museum. Daarnaast biedt de regio veel fiets- en wandelroutes om de Veluwe op je eigen tempo te ontdekken.