America, here we come!

Door Agnes Jeurnink (tekst en foto's)

Voor redacteur Agnes Jeurnink stond vorig jaar zomer Amerika op het programma. In de winter beginnen zij en haar gezin al met voorbereidingen: camper huren, vluchten boeken, hotel boeken en campings reserveren. In dit blog geeft ze tips.

Voorbereidingen

Je kunt natuurlijk alles zelf uitzoeken en boeken. Wij kiezen er echter voor om de belangrijkste zaken uit te besteden aan een bemiddelaar. Daar is kennis in huis over de verschillende verhuurders en de soorten campers. Als de vertrekplaats bekend is dan is de camper vastleggen de eerste taak. Hou er rekening mee dat niet alle verhuurders in iedere plaats zitten. Vroeg boeken levert  vaak de meeste korting op omdat veel verhuurders met flextarieven werken.

Bizons In Custer State ParkBizons in Custer State Park

Camper boeken

Bij onze eerste camperreis naar Amerika gingen we eigenlijk onvoorbereid naar de bemiddelaar. “Wij willen een reis naar de VS met een camper en dit voor vier weken.” De tweede keer waren we beter voorbereid. Omdat we de eerste reis een vreselijk oud barrel meekregen willen we een camper die zeker niet te oud is. Als je je een beetje verdiept in de verschillend huurders kun je bewuster kiezen voor een jongere camper. Gevolg is dan wel dat je wat meer betaalt. Op de sites van de verschillende bemiddelaars en de site van de verhuurmaatschappijen kun je de verschillende campers bekijken. En natuurlijk kun je offertes aanvragen bij verschillende verhuurders voor verschillende campers. Er is keuze genoeg.

Verhuurders

 • Apollo: campers tot 3 jaar oud, middenklasse campers    
  Anchorage, Denver, Las Vegas, Los Angeles, New York, Orlando, San Francisco, Seattle
 • Best Time RV: campers maximaal 2 jaar oud,  eersteklas camper
  Las Vegas, Los Angeles Phoenix, San Francisco
 • Britz USA: Campers tot 4 jaar oud, middenklasse campers
  Dallas, Denver, Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, New York, Orlando, Seattle
 • Cruise America: campers tot 7 jaar oud, middenklasse campers 18 verhuurlocaties
 • El Monte RV: campers maximaal 2 jaar oud, middenklasse campers 17 verhuurlocaties
 • Go North: vooral in Alaska
  Anchorage, Fairbanks, Seattle, Whitehorse
 • Jucy USA: campers tot 7 jaar oud, budget campers
  Los Angeles, San Francisco, Las Vegas
 • Mighty Campers: campers tot 3 jaar oud, middenklasse campers
  Dallas, Las Vegas, Los Angeles, Orlando, San Francisco,
 • Road Bear RV: campers tot 2 jaar oud, eersteklas campers
  Denver, Las Vegas, Los Angeles, New York, Orlando, San Francisco
 • SeattleStar RV: campers maximaal 6 maanden oud,  eersteklas campersDenver, Las Vegas, Los Angeles, New York, Orlando, San Francisco, Seattle

Vlucht boeken

Wij laten het boeken van de vluchten over aan de bemiddelaar. Omdat het goedkoper is is overstappen vrij gebruikelijk. Dit kun je natuurlijk gebruiken voor een tussenstop. Denk aan de mogelijkheid om nog een ander gebied in of buiten de Verenigde Staten te bezoeken. Wij reizen zonder onderbreking, maar ik hoor verhalen over de meest fantastische tussenstops van een paar dagen. Heel bekend is natuurlijk een korte vakantie  aan de oostkust, New York of Washington. Of een paar dagen IJsland.

Hotel boeken

In Amerika mag je niet meteen na een intercontinentale vlucht in een camper gaan rijden. Er moet een goede nachtrust tussenzitten. Vandaar dat er een hotel geboekt moet worden. We kiezen voor een airport-hotel. Misschien minder leuk, maar meestal zijn deze hotels goedkoper en het vervoer vanuit het vliegveld naar het hotel wordt vaak geregeld, dat scheelt weer kosten en gedoe. Controleer ook de afstand van het hotel naar de verhuurder. De afstanden, ook in de steden, kunnen groot zijn. Er zijn verhuurders die een transfer aanbieden of een vergoeding.  Wil je de stad nog bewonderen of blijf je misschien een dag extra in de stad dan kan een hotel in het centrum de voorkeur genieten.

Wat nemen we mee

Natuurlijk neem je kleding en persoonlijke spullen mee. Maar overweeg ook een paar andere zaken. Zelf zweer ik bij een dekbedovertrek voor iedereen, handig om je gehuurde slaapzak of dekbed in te doen. En is het te warm dan slaap je lekker in of onder je eigen overtrek.

Als je een persoonlijk inventaris erbij huurt krijg je meestal een laken per persoon.
Je kunt er nog voor kiezen om een onderlaken met elastiek van huis mee te nemen. Iets makkelijker bij het bed opmaken. Wees dan wel zeker van de bedafmetingen.
Een paar extra handdoeken en een badhanddoek voor aan de waterkant.
Verder een theedoek en een tafellaken voor de altijd op de camping aanwezige picknicktafel.

Een aantal technische items kunnen ook altijd van pas komen. Een schaar, duct tape, touw, schroevendraaier en een paar wasknijpers. Maar het ontbreken van zulk soort zaken kan ook een mooie aanleiding zijn om kennis te maken met de buren op de camping. Mis je bepaalde zaken bij het gehuurde camperinventaris, dan kun je die zelf aanschaffen en de rekening indienen bij de verhuurder als je terugkomt. Overleg het natuurlijk wel even. Wij missen bijvoorbeeld onderzetters voor de pannen en een grote opscheplepel. Zelf kopen, bonnetje afgeven en het bedrag wordt bijgeschreven op je creditcard.  

Dit geldt dan weer niet voor kleerhangers. Onze gehuurde camper had een prachtige hangkast. Handig voor bijvoorbeeld de jassen. Maar dan moeten er wel hangertjes aanwezig zijn. Die zitten er dus standaard niet bij. Zelf hangers gekocht, die niet vergoed werden. Campings reserveren kunnen we zelf. Dus dat laten we niet aan de bemiddelaar over.