Camperplaats Appelscha heeft eigen weegbrug

De Friese Camperplaats Appelscha heeft een eigen weegbrug, waarvan gasten met hun camper gratis gebruik kunnen maken. Simpelweg erop rijden, knop indrukken, het gewicht aflezen dat tot op twee kilogram nauwkeurig is, en de camperaar weet of de camper onder het maximum toelaatbare gewicht blijft.
Camperplaats Appelscha heeft eigen weegbrug
Acht jaar geleden startten Erik en Karin Huizinga hun camperplaats met ruimte voor 25 campers. En in al die acht jaar zijn ze blijven verzinnen hoe ze zich kunnen onderscheiden. De plekken, sanitair, campervoorzieningen, in- en uitchecksysteem: alles is dik in orde. Erik Huizinga: “En toen bedachten we: het gewicht van campers is altijd een ding. Hoe leuk zou het zijn als wij als extra service het wegen van campers zouden kunnen aanbieden?” Zo gezegd zo gedaan, een weegbrug moest er komen. Huizinga, van huis uit productontwerper, ging aan het rekenen en tekenen. “Techniek is mijn dagelijks werk, dus die weegbrug heb ik zelf ontworpen en gebouwd. De weegcellen hebben we kant-en-klaar gekalibreerd gekocht.” De weegbrug weegt voertuigen tot een wielbasis van vijf meter, van kleine camperbusjes tot en met grote liners. Het gewicht is afleesbaar op een scherm. Het gebruik van de weegbrug is alleen voor de eigen gasten, niet voor passanten. Het volgende project van de Huizinga’s wordt binnenkort gerealiseerd: een informatiebord waarop alle ins en outs staan van de gewichten op het kentekenbewijs en wat de consequenties kunnen zijn van een te hoog gewicht. “We hebben contact opgenomen met de RDW en die heeft ons geholpen met alles op een rijtje te zetten.”
Weegbrug Camperplaats Appelscha
Sinds de opening maken veel gasten al enthousiast gebruik van de weegbrug. Erik Huizinga: “We zien dat bij nieuwe modellen erg geprobeerd wordt om ze zodanig te ontwerpen dat het eigen gewicht zo laag mogelijk is, zodat er meer ruimte overblijft voor lading.” De sitecode van Camperplaats Appelscha op Campercontact is 49872.