Vier handige campergadgets

Door Pim Hiddes, Agnes Jeurnink, Nico van der Maat en Douwe de Vries (tekst) en Pim Hiddes, Douwe de Vries en leveranciers (foto's)
Sommige spullen maken het camperleven een stuk eenvoudiger of leuker. Wij selecteerden daarom vier handige hebbedingetjes voor in je camper.

Camperkacheltje

Vier handige campergadgets Het piepkleine keramische kacheltje van Eurom is handig als het net niet koud genoeg is om de verwarming van de camper aan te zetten, of als bijverwarming. Het kacheltje meet slechts 7 x 10 x 15 centimeter en weegt niet meer dan een halve kilogram. Het is gemakkelijk overal te plaatsen is en heeft alleen een stopcontact nodig. De kachel is uitgerust met een oververhittings- en omvalbeveiliging, maar moet het doen zonder thermostaat. De prijs van de Eurom-Safe-theater mini 500, zoals het apparaat officieel heet, is € 8,50. Verkrijgbaar in de vrijetijdswarenhuizen.

Banaankeg van kunststof

Vier handige campergadgets Het Duitse Froli heeft een nieuwe kunststof rondlopende keg om campers horizontaal te stellen op de markt gebracht. Ze zijn volgens de fabrikant lichter en sterker dan de houten exemplaren die al eerder verkrijgbaar waren. Door de banaanvorm kan met minder oprijkracht een wiel op hoogte worden gebracht dan met een traditionele horizontale keg. Het maximale hoogteverschil is tien centimeter. De banaankeggen zijn 230 millimeter breed en 474 millimeter lang. Het draagvermogen is vijf ton. Om de ronde keg veilig te kunnen gebruiken, moet er wel een vrije ruimte van minimaal 28 centimeter tussen de wielkast en het wegdek zijn. Een set is verkrijgbaar in diverse accessoirewinkels voor campers en caravans en via webshops. De adviesprijs is € 31,50 per stel.

Weg met die druppels

Ruitenwisser Camper Vier handige campergadgets In tegenstelling tot de ramen in het woongedeelte, is de voorruit van de camper van enkel glas, waardoor deze makkelijk beslaat, zeker als er een nacht in de camper is geslapen. Moeizaam met een raamwisser, een vaatdoek of keukenrol de ruiten schoonmaken is nogal een geknoei met water, waarbij ook het dasboard nat kan worden. Met de Kärcher WV 50 gaat dat een stuk makkelijker. Volgens de handleiding werkt deze waterzuiger het beste verticaal, maar horizontaal gaat het ook. Dat moet ook wel, want de voorruit eindigt boven het dashboard. Thuis is er onder het raam meestal meer ruimte. Met rustige bewegingen wordt het water opgezogen en opgevangen in een reservoir van één liter. De zuigmond is 28 centimeter breed, een smallere is los leverbaar. De waterzuigwisser werkt op een accu en wordt opgeladen met een lichtnetlader. Hij weegt 700 gram. De adviesprijs is € 79,95, maar hij wordt regelmatig voor minder aangeboden bij diverse winkels en webshops.

Doppen op je blikje

Vier handige campergadgets Blikjes frisdrank zijn vaak erg handig op vakantie. Ze stapelen bijvoorbeeld lekker weg in de koelkast. Maar soms is de inhoud net iets te veel. Met de afsluitdoppen voor frisdrankblikjes van Balvi kun je de inhoud langer bewaren. De dop schroef je op het blikje en zo verandert het blikje in een flesje. De zes doppen in verschillende kleuren kosten € 6,95 en zijn te koop via deze webshop. Dit artikel verscheen in een andere vorm in Kampeerauto nr. 2 2015