Vanuit de stad de natuur in met de Yucon V-City

9 juli 2024

Het Duitse merk Yucon uit de stal van Frankia introduceert de Yucon V City, met kenmerken van de vorig jaar gepresenteerde 4×4 K-Peak. Basisvoertuig is de Mercedes Sprinter met een 150 pk-motor en achterwielaandrijving. Het is de tweede buscamper van het jonge campermerk.

Een camper die aan alles laat zien dat er mensen in verblijven, dat hoeft van Yucon niet zo. Daarom geeft het jonge merk de V-City een stealth-look met een diepzwart exterieur, dat slechts een enkele oranje striping met het logo heeft. De V-City is vooral bedoeld voor mensen die vanuit de stad graag een paar dagen de natuur intrekken voor een campertrip.

Het interieur is een combinatie van wit, antraciet en een licht houtdecor. Rustig en basic. De meubelbekleding heeft een antracietkleur met oranje stiksels aan de randen. Op de hoofdsteunen van de cabinestoelen is het eveneens oranjekleurige V-City-logo aangebracht.

Met een uitsparing in de wanden is er achterin genoeg ruimte voor een dwarsbed van 1,93 meter. Het bed heeft veerschotels en een dik matras. In kastjes boven het bed en eronder is plek voor kleine en grote bagage.

In de compacte badkamer moet Yucon het hebben van slimme en ruimtebesparende oplossingen, waaronder een opklapbare wastafel. Verder is de badkamer voorzien van een banktoilet, een kastje voor verzorgingsproducten, een spiegel en een douche met douchegordijn. De keuken heeft een werkbladverlenging aan de kopse kant. De koelkast is tussen het keukenblok en het bed geplaatst, met daarboven nog een kastje.

De Yucon V-City heeft een flinke optielijst, met onder meer een krachtigere motor, een slaaphefdak, een 100Ah-lithiumaccu met een zonnepaneel en verduisterende rolgordijnen van Remis. De nieuwe buscamper is leverbaar vanaf 107.995 euro.