Tussenstop in Heusden

Op een schiereiland in de Bergsche Maas ligt Camperplaats Heusden, een schitterende locatie aan het water met prachtige voorzieningen. Het historische centrum van Heusden ligt er op wandelafstand.
Tussenstop in Heusden - Camperplaats Heusden

Tip 1: Heusden

Molen II in Heusden foto: Johan Wieland (CC BY-ND 2.0) via Flickr Loop door het bruisende Heusden met z’n drie molens op de vestingwallen. Geniet vanaf het wandelpad over die wallen van de havens en de oude vestingwerken. De stad is na het verwoestende oorlogsgeweld van 1944 schitterend gerestaureerd en heeft z’n middeleeuws karakter behouden. Op Breestraat 25 tref je een authentieke gevelsteen aan die die sfeer van Heusden goed weergeeft, inderdaad een paradijs.

Tip 2: Kasteel Ammersoyen

foto: JP (CC BY 2.0) via Flickr Bijna vanaf de camperplaats gaat het gratis veer over de Bergsche Maas. In een half uurtje fiets je naar een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland. Indrukwekkend! De sfeervolle binnenplaats heeft iets van een dorpsplein. Niet moeilijk te bedenken dat in geval van hoogwater de hele buurt – samen met het vee – daar kon schuilen.

Tip 3: Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

foto: Piet van de Wiel (CC BY-SA 3.0 NL) via WikiMedia Commons Via het knooppuntensysteem kom je in zuidelijke richting, na zo’n twaalf kilometer fietsen, terecht in het schitterende natuurgebied van de Loonse en Drunense duinen. Dit park, met een uniek stuifzandgebied van zo’n driehonderd hectare, doet zijn bijnaam ‘Brabantse Sahara’ alle eer aan. Nauwelijks voor te stellen dat je hier in de achtertuin bent van steden als Tilburg, Waalwijk en Den Bosch.

Tip 4: Efteling

In Kaatsheuvel, op een kleine twintig kilometer vanaf de camperplaats, ligt fantasierijk attractiepark De Efteling. Als grootste attractiepark in de Benelux heeft het park heel wat te bieden: achtbanen, speeltuinen, het sprookjesbos, een theaterzaal en talrijke mogelijkheden om te overnachten voor wanneer op één dag het park verkennen niet genoeg is. De Efteling is het hele jaar geopend.

Tip 5: Poort van Heusden

Kasteel d'Oultremont foto: Nickge4 (CC BY-SA 4.0) via WikiMedia Commons Op de locatie van het voormalige kinderthemapark Land van Ooit is nu een vrij toegankelijk wandelpark met de naam Poort van Heusden. Nog op het terrein staat Kasteel d‘Oultremont, wat na het faillissement van Land van Ooit de roze gevelkleur verloor. De Poort van Heusden ligt op zo’n half uurtje fietsen van de camperplaats. De sitecode van Camperplaats Heusden op Campercontact is 101091. Tekst: Jan van Putten & Ranne De Cock