Tussenstop in Dwingeloo

In het dorpje Lhee, in het heide- en vennengebied rond Dwingeloo, ligt Camperparc Stee in Lhee, met zestig plekken. De moderne sanitaire voorzieningen functioneren met duurzaam opgewekte energie. De plek is een ideaal uitgangspunt voor de gedocumenteerde wandel- en fietsroutes in de omgeving. 
dwingelerveld

Tip 1: Dwingelerveld

Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. De wandel- en fietsroutes gaan rond of dwars door een uitgestrekt heidegebied met natte laagtes en zandruggen. Je vindt er heide, bos, jeneverbesbosjes, stuifzand en ruim veertig vennen. Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is een informatieve tussenstop.
Radio telescoop Drenthe

Tip 2: Radiotelescoop

De Dwingeloo Radiotelescoop ligt pal aan de fietsroutes over het Dwingelerveld. De telescoop met zijn 25 meter diameter is niet te missen. Voor passanten zijn er informatieborden over radioastronomie. Tijdens speciale landelijke en regionale activiteiten is de telescoop voor publiek geopend.
Zwemwater Het Blauwe Meer

Tip 3: Het Blauwe Meer

Het Blauwe Meer is na zandwinning ontstaan en is geschikt als als zwemwater. De typerende naam is te danken aan het plaatselijk glauconiet, een mineraal met een donkergroene kleur. Samen met de diepte zorgt dit voor de blauwgroene kleur van het water. Bij bewolking is het meer groen en bij zon meer blauw. Een wandeling rond het meer is goed te doen.